Lapte se masoara, iar jumatate din cantitate se pune intr-o craticioara la foc, iar cealalta jumatate se pune deoparte.
Pana laptele incepe sa clocoteasca, se pun intr-un bol 2 linguri de ovaz macinat, 1 lingurita zahar, scortisoara, dupa plac si putin lapte. Se amesteca bine.
Cand laptele incepe sa clocoteasca, se pune peste el compozitia de mai sus, amestecand continuu. Se lasa la fiert pt 3-5 minute, pana laptele devine ca o pasta.
Pasta rezultata, se amesteca cu restul de lapte, ramas. Daca doriti un produs rece, se lasa la racit pasta. Dupa se amesteca cu lapte rece.
Pofta!
In momentul servirii se mai poate pune scortisoara.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii