Zacusca din vinete si ardei kapia

Portii
20
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
230 minute
Complexitate
medie
Zacusca din vinete si ardei kapia

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 1 kg ceapa
  • 1 l bulion
  • 600 ml ulei
  • 3-4 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust

Mod de preparare

Am copt pe gratar cu lemne atat vinetele cat si ardeii.
Ardeii gata copti ii punem intr-un vas,presaram putina sare peste ei si ii acoperim cu un capac.Lasam pana cand acestia se aburesc si se mai racoresc si apoi trecem la ........operatiunea curatat ............indepartam coaja,cotoarele si semintele.
Vinetele se curata si ele si apoi se lasa la scurs.
Tocam vinetele ca pentru salata.
Ardeii ii taiem fasiute sau cubulete cu ajutorul unui cutit.
Intr-o cratita mai inalta incalzim uleiul si adaugam ceapa taiata marunt.Este bine ca sub cratita sa punem o plita astfel incat sa prevenim lipirea.Lasam pana cand ceapa devine translucida apoi adaugam pe rand vinetele , ardeiul kapia si bulionul(eu am avut bulion facut in casa).Amestecam si lasam la foc potrivit.
Adaugm foile de dafin si cateva boabe de piper.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Lasam sa fiarba, amestecand cu ajutorul unei linguri de lemn sa nu se prinda, pana se ridica uleiul deasupra.
Luam de pe foc, indepartam frunzele de dafin si turnam fierbinte in borcane curate si uscate .Borcanele se capacesc şi se fierb în baie de apă timp de 25 minute din momentul in care începe să clocotească apa.Borcanele cu zacusca se lasă să se răcească în apa în care au fiert, apoi se aşează la loc uscat şi răcoros.
Daca facem o cantitate mai mica de zacusca pe care o consumam repede atunci repartizam zacusca in borcane , lasam sa se raceasca ,le acoprim si le putem tine in frigider.
Se consuma rece ,pe paine calda sau prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos