Zacusca de Vinete Dietetica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • vinete 2kg
  • o ceapa
  • 250gr
  • ardei rosu 0
  • 500 gr
  • ardei galben 0
  • 500 gr
  • morcov 1 buc
  • telina 1 buc
  • suc de rosii sau pasta de rosii 250 ml
  • foi dafin 3 buc
  • ulei 250ml
  • sare 1 lingurita
  • piper 10 boabe

Mod de preparare

Vinetele se coc. In vas de teflon se pune uleiul, ceapa cruda taiata felii, ardeii taiati felii, morcovul ras, telina rasa, piper, sare. Se calesc 5 minute se adauga putin cate putin apa, se amesteca bine pana se inmoaie compozitia. Se lasa sa se raceasa apoi se face pasta cu mixerul.

Se amesteca cu vinetele tocate si ele si se pun la foc impreuna cu sucul de rosii si foi de dafin se amesteca cam 20 min de la fierbere. Se pune si 3 bucati aspirina pisata la final. Se pastreza in borcane in frigider, pentru micul dejun sau cina.

Pofta buna
Se serveste pe paine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici