Varza cu Branza la Cuptor

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

o varza de 1 kg
150 g telemea de vaca sau de oaie
200 g smantana
50 g unt
untura sau ulei
2 linguri pesmet

Mod de preparare

Se taie varza in 4 sau in 8 bucati si se opareste in apa sarata.
Dupa ce s-au inmuiat frunzele, se pun la scurs cu grija, fara a le rupe, dupa care se dau prin faina si se pun la calit intr-o craticioara in care s-a incins ulei sau untura.

Cand capata o culoare aurie, se scot si se aseaza intr-un vas termorezistent, unde se aranjeaza sub forma unei flori.

Deasupra se rade branza telemea, pana se acopera toata varza. Se toarna smantana, apoi se presara pemet si se da la cuptor, la foc potrivit, pana cand smantana prinde o crusta galbuie (de regula se tine la cuptor in jur de 15-30 minute).
Se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Varza cu Branza la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ornitoric
•  08.11.2009 14:21:46

Ce-i cu ulei incis nu este sanatos!

lucia_bp
•  17.12.2008 22:02:22

O metoda inedita de preparare.O voi pregati cu siguranta !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Varza cu Branza la Cuptor