Se taie varza in 4 sau in 8 bucati si se opareste in apa sarata.
Dupa ce s-au inmuiat frunzele, se pun la scurs cu grija, fara a le rupe, dupa care se dau prin faina si se pun la calit intr-o craticioara in care s-a incins ulei sau untura.
Cand capata o culoare aurie, se scot si se aseaza intr-un vas termorezistent, unde se aranjeaza sub forma unei flori.
Deasupra se rade branza telemea, pana se acopera toata varza. Se toarna smantana, apoi se presara pemet si se da la cuptor, la foc potrivit, pana cand smantana prinde o crusta galbuie (de regula se tine la cuptor in jur de 15-30 minute).
Se serveste calda.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii