Varza cu Branza la Cuptor

Complexitate
medie

Ingrediente

  • o varza de 1 kg
  • 150 g telemea de vaca sau de oaie
  • 200 g smantana
  • 50 g unt
  • untura sau ulei
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare

Se taie varza in 4 sau in 8 bucati si se opareste in apa sarata.
Dupa ce s-au inmuiat frunzele, se pun la scurs cu grija, fara a le rupe, dupa care se dau prin faina si se pun la calit intr-o craticioara in care s-a incins ulei sau untura.

Cand capata o culoare aurie, se scot si se aseaza intr-un vas termorezistent, unde se aranjeaza sub forma unei flori.

Deasupra se rade branza telemea, pana se acopera toata varza. Se toarna smantana, apoi se presara pemet si se da la cuptor, la foc potrivit, pana cand smantana prinde o crusta galbuie (de regula se tine la cuptor in jur de 15-30 minute).
Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc