Un Platou cu Tăiţei şi Legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piepţi de pui curăţaţi de pieliţă, tăiaţi în fâşii de lungimea degetului
  • 1 ou
  • bătut
  • 50g de pesmet
  • 200g de tăiţei din făină de orez cu ou, de lungime medie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 cepe verzi, mărunţite
  • jumătate de castravete
  • 1 morcov mare
  • sos hoisin, sos de prune şi chili sau sos pentru friptură la grătar ca acompaniament

Mod de preparare

1. Se încinge cuptorul la 180°c/gaz 6. Se înmoaie fâşiile de pui în ou bătut, se scurg şi se dau prin pesmet. Se aşază pe o hârtie pentru copt şi se dau la cuptor 15-20 de minute sau până ce se pătrund şi devin crocante.

2. Între timp, se prepară tăiţeii conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg şi se amestecă cu uleiul de măsline şi ceapa verde. Cu ajutorul unui curăţător pentru legume, se taie panglici de castravete şi morcov. Se aranjază tăiţeii pe farfurii pentru servit, alături de morcov şi castravete. Se aşază lângă crochetele de pui şi se servesc alături de un recipient cu sosul ales.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici