Speli dovlecelul zucchini și îl feliezi cu ajutorul unui decojitor, pentru a obține fâșii late și subțiri. Dintr-un dovlecel poți obține 20 de felii (eu am avut nevoie de unul si jumătate până mi-au ieșit toate frumoase, pentru că se mai rup la feliat sau la manevrat). Trebuie lucrat cu mare grijă pentru că se rup ușor.
Pui feliile în sandwich maker / panini maker pentru a le rumeni ușor, cât să capete acele dungi pe ele, apoi le ridici cu mare atenție pentru că sunt subțiri și se rup foarte ușor. Odată rumenite (maxim un minut), le scoți pe o farfurie la răcit, indicat ar fi să nu le suprapui pentru că se vor lipi între ele.
Tai feliile de bacon pe lungime (sau astfel încât să se potrivească la mărime cu zucchini) și le rumenești și pe acestea la sandwich maker pentru a le rumeni. Pe acestea le lași aprox 2-3 minute, apoi le iei și le pui pe un șervet la răcit.
Pentru umplutură:
Tai ceapa verde mărunt. Amesteci brânzica pufoasă cu ceapa și puțină sare.
Montare:
Peste o felie de zucchini așezi o felie de bacon, le ungi cu brânzică și le rulezi. Repeți procedeul până le termini pe toate.
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/trandafiri-din-zucchini-si-bacon-cu.html
inspirata de la Panacris. Foarte buna combinatia!
Varza acra cu fasole rosie si carnatiAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii