Speli dovlecelul zucchini și îl feliezi cu ajutorul unui decojitor, pentru a obține fâșii late și subțiri. Dintr-un dovlecel poți obține 20 de felii (eu am avut nevoie de unul si jumătate până mi-au ieșit toate frumoase, pentru că se mai rup la feliat sau la manevrat). Trebuie lucrat cu mare grijă pentru că se rup ușor.
Pui feliile în sandwich maker / panini maker pentru a le rumeni ușor, cât să capete acele dungi pe ele, apoi le ridici cu mare atenție pentru că sunt subțiri și se rup foarte ușor. Odată rumenite (maxim un minut), le scoți pe o farfurie la răcit, indicat ar fi să nu le suprapui pentru că se vor lipi între ele.
Tai feliile de bacon pe lungime (sau astfel încât să se potrivească la mărime cu zucchini) și le rumenești și pe acestea la sandwich maker pentru a le rumeni. Pe acestea le lași aprox 2-3 minute, apoi le iei și le pui pe un șervet la răcit.
Pentru umplutură:
Tai ceapa verde mărunt. Amesteci brânzica pufoasă cu ceapa și puțină sare.
Montare:
Peste o felie de zucchini așezi o felie de bacon, le ungi cu brânzică și le rulezi. Repeți procedeul până le termini pe toate.
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/trandafiri-din-zucchini-si-bacon-cu.html
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii
Salut salut • 21 Iulie 2024, 21:59 Salut