Se framanta un aluat elastic din faina, ou, sare, amestecul de condimente si legumele deshidratate. Se imparte in 4 bucati care se intind cu sucitorul in discuri subtiri cu diametrul de cca 25 cm.
Se curata ceapa si se taie marunt, ardeiul se taie cubulete, ciupercile curatate se maruntesc felii si se calesc toate in ulei incins de masline. Cand se inmoaie un pic legumele, adaugam si pieptul de pui taiat cubulete mici, saram si condimentam, amestecand continuu cca 10 minute, dupa care tragem tigaia de pe foc.
Intr-o oala punem apa cu o lingura de sare sa dea in fiert.
Pe fiecare disc de aluat se pune umplutura impartita si ea in 4 portii egale.
Aluatul se aduna de la margine intr-un singur punct, formand mici saculeti care se prind cu grija cu o ata alimentara. Cand apa da in clocot, scufundam saculetii 7 minute sa fiarba la foc domol. Eu am asezat saculetii pe o sita cu coada pe care am scufundat-o in oala, astfel saculetii au ramas frumosi.
Se unge o forma de briose cu ulei de masline si se asaza cu grija cate un saculet in fiecare forma si dam 10 minute la cuptorul preincalzit inante, pana se rumenesc frumos. Se scot cu grija din forme, se asaza pe platou si se strecoara deasupra boia.
Pofta buna!!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Imi plac pastele Bolognese cu sos de carne dar adaptate dupa gustul meu. Nu ma prea impac eu cu vinul in...
Fusili cu sos de carneCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii