Traistutele lui Craciun

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Traistutele lui Craciun

Ingrediente

  • aluat:
  • cca. 350 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita legume deshidratate
  • 1 lingurita amestec condimente uscat (oregano, cimbrisor, piper dafin, busuioc)
  • umplutura:
  • 1 piept de pui fara os
  • 6-7 ciuperci proaspete
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • sare
  • condimenrte uscate
  • 1 lingurita de legume deshidratate,
  • ulei de masline
  • sare
  • decor:
  • boia dulce de ardei
  • crengute e oregano

Mod de preparare

Se framanta un aluat elastic din faina, ou, sare, amestecul de condimente si legumele deshidratate. Se imparte in 4 bucati care se intind cu sucitorul in discuri subtiri cu diametrul de cca 25 cm.
Se curata ceapa si se taie marunt, ardeiul se taie cubulete, ciupercile curatate se maruntesc felii si se calesc toate in ulei incins de masline. Cand se inmoaie un pic legumele, adaugam si pieptul de pui taiat cubulete mici, saram si condimentam, amestecand continuu cca 10 minute, dupa care tragem tigaia de pe foc.
Intr-o oala punem apa cu o lingura de sare sa dea in fiert.
Pe fiecare disc de aluat se pune umplutura impartita si ea in 4 portii egale.
Aluatul se aduna de la margine intr-un singur punct, formand mici saculeti care se prind cu grija cu o ata alimentara. Cand apa da in clocot, scufundam saculetii 7 minute sa fiarba la foc domol. Eu am asezat saculetii pe o sita cu coada pe care am scufundat-o in oala, astfel saculetii au ramas frumosi.
Se unge o forma de briose cu ulei de masline si se asaza cu grija cate un saculet in fiecare forma si dam 10 minute la cuptorul preincalzit inante, pana se rumenesc frumos. Se scot cu grija din forme, se asaza pe platou si se strecoara deasupra boia.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Fusili cu sos de carne
Bucataras.RO

Fusili cu sos de carne

 Imi plac pastele Bolognese cu sos de carne dar adaptate dupa gustul meu. Nu ma prea impac eu cu vinul in...

Fusili cu sos de carne
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!