Traistutele lui Craciun

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Traistutele lui Craciun

Ingrediente

  • aluat:
  • cca. 350 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita legume deshidratate
  • 1 lingurita amestec condimente uscat (oregano, cimbrisor, piper dafin, busuioc)
  • umplutura:
  • 1 piept de pui fara os
  • 6-7 ciuperci proaspete
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • sare
  • condimenrte uscate
  • 1 lingurita de legume deshidratate,
  • ulei de masline
  • sare
  • decor:
  • boia dulce de ardei
  • crengute e oregano

Mod de preparare

Se framanta un aluat elastic din faina, ou, sare, amestecul de condimente si legumele deshidratate. Se imparte in 4 bucati care se intind cu sucitorul in discuri subtiri cu diametrul de cca 25 cm.
Se curata ceapa si se taie marunt, ardeiul se taie cubulete, ciupercile curatate se maruntesc felii si se calesc toate in ulei incins de masline. Cand se inmoaie un pic legumele, adaugam si pieptul de pui taiat cubulete mici, saram si condimentam, amestecand continuu cca 10 minute, dupa care tragem tigaia de pe foc.
Intr-o oala punem apa cu o lingura de sare sa dea in fiert.
Pe fiecare disc de aluat se pune umplutura impartita si ea in 4 portii egale.
Aluatul se aduna de la margine intr-un singur punct, formand mici saculeti care se prind cu grija cu o ata alimentara. Cand apa da in clocot, scufundam saculetii 7 minute sa fiarba la foc domol. Eu am asezat saculetii pe o sita cu coada pe care am scufundat-o in oala, astfel saculetii au ramas frumosi.
Se unge o forma de briose cu ulei de masline si se asaza cu grija cate un saculet in fiecare forma si dam 10 minute la cuptorul preincalzit inante, pana se rumenesc frumos. Se scot cu grija din forme, se asaza pe platou si se strecoara deasupra boia.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Tarta cu fructe de padure
Bucataras.RO

Tarta cu fructe de padure

Daca nu v-am convins inca ce mult ne place combinatia de branza dulce cu fructe ia uitati-va aici.

Tarta cu fructe de padure
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti