Punem la fiert carnea si cartofii intregi si curatati in oale diferite. Dupa ce luam toata spuma de la carne, adaugam ceapa, morcovii si telina. Cand sunt fierte carnea si legumele, le scoatem intr-un castron si le lasam sa se racoreasca (ceapa o aruncam). Cartofii ii scurgem si ii lasam si pe acestia sa se racoreasca. Taiem carnea cubulete si le punem intr-un castron incapator. Tocam cartofii, morcovii si telina si le punem si pe acestea peste carne. Tocam si apio, castravetii murati si gogosarii. Pregatim intr-un bol “maioneza” de iaurt: amestecam iaurtul, jumatate din cantitatea de branza, mustarul si sare. Turnam “maioneza” peste ingredientele din castron, amestecam bine si potrivim de sare si piper. Tapetam o cutie rotunda cu folie alimentara, turnam compozitia in cutie, presand bine, sa nu ramana goluri si dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Intoarcem cutia peste o farfurie, cu susul in jos, scuturam si o scoatem cu tot cu folia de plastic. Ungem cu restul de crema de branza si ornam cu ardei gras colorat si ceapa verde. Pofta buna!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii