Tort aperitiv cu dovleac, crema de branza si mazare

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tort aperitiv cu dovleac, crema de branza si mazare

Ingrediente

  • Foile:
  • 200 gr piure dovleac copt,
  • 1 ou,
  • făină,
  • 500 ml lapte,
  • sare, piper
  • Crema de brânză:
  • 700 gr brânză de vaci,
  • 200 gr iaurt,
  • Crema de mazăre:
  • 200 gr mazăre fiartă/din conserva,
  • 2-3 castraveți murați
  • Pentru décor:
  • Maioneză /sos de usturoi,
  • Patrunjel,
  • 2-3 măsline, câteva frunzulițe de rozmarin,
  • ¼ ardei gras.
  • opțional: 5-6 felii șuncă/bacon

Mod de preparare

Clătitele:
Taiem dovleacul în felii și îl punem la copt. Cand este gata, il scoatem din coajă și îl pasam cu o furculita.

Intr-un vas incapator punem toate ingredientele pentru clatite (faina, ou, lapte, dovleac) și omogenizam. Compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa decat cea pentru clatitele obisnuite.

Pregătim tigaia și cu un polonic turnam prima clatită. Dupa aproximativ un minut (când începe sa faca găurele ) o intoarcem. Pentru totrul din imagine am avut nevoie de 5 clatite.

De data asta l-am făcut dreptunghiular, dar il puteti face în orice forma.

Crema de brânză :
Branza cu iaurtul le mixamcu blenderul pentru a deveni mai fine. Condimentam cu sare și piper.

Crema de mazare:
Am folosit mazare fiarta, la cutie.

Scurgem apa și pasam boabele de mazăre.
Adaugam castravetii murați taiati cubulete mici și 3 linguri de branza.
Condimentam cu sare si piper.

Asamblare:
Pe un platou asezam prima clatită și un strat generos de crema de branza, apoi cateva felii de sunca.
Continuam cu o noua clatită și un strat de crema de mazare.

Alternăm cremele, pentru straturile colorate.

La final îmbracam tortul în cremă de branza cu putina maioneza/sos de usturoi și decorăm.

Eu l-am ornat cu parunjel proaspat , tocat mărunt pe margini. Deasupra am incercat să fac un ”decor de iarnă” ce a ieșit cam chinuit.

Dam la rece pentru cateva ore după care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
5
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Parteneri
Salata mexicana pe pat de salata verde
Bucataras.RO

Salata mexicana pe pat de salata verde

O salata usoara, dar satioasa. Si i-am dat aceasta denumire pentru ca are si fasole, si porumb .... si de toate. Este tare buna!

Salata mexicana pe pat de salata verde
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai