Tort aperitiv cu dovleac, crema de branza si mazare

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tort aperitiv cu dovleac, crema de branza si mazare

Ingrediente

  • Foile:
  • 200 gr piure dovleac copt,
  • 1 ou,
  • făină,
  • 500 ml lapte,
  • sare, piper
  • Crema de brânză:
  • 700 gr brânză de vaci,
  • 200 gr iaurt,
  • Crema de mazăre:
  • 200 gr mazăre fiartă/din conserva,
  • 2-3 castraveți murați
  • Pentru décor:
  • Maioneză /sos de usturoi,
  • Patrunjel,
  • 2-3 măsline, câteva frunzulițe de rozmarin,
  • ¼ ardei gras.
  • opțional: 5-6 felii șuncă/bacon

Mod de preparare

Clătitele:
Taiem dovleacul în felii și îl punem la copt. Cand este gata, il scoatem din coajă și îl pasam cu o furculita.

Intr-un vas incapator punem toate ingredientele pentru clatite (faina, ou, lapte, dovleac) și omogenizam. Compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa decat cea pentru clatitele obisnuite.

Pregătim tigaia și cu un polonic turnam prima clatită. Dupa aproximativ un minut (când începe sa faca găurele ) o intoarcem. Pentru totrul din imagine am avut nevoie de 5 clatite.

De data asta l-am făcut dreptunghiular, dar il puteti face în orice forma.

Crema de brânză :
Branza cu iaurtul le mixamcu blenderul pentru a deveni mai fine. Condimentam cu sare și piper.

Crema de mazare:
Am folosit mazare fiarta, la cutie.

Scurgem apa și pasam boabele de mazăre.
Adaugam castravetii murați taiati cubulete mici și 3 linguri de branza.
Condimentam cu sare si piper.

Asamblare:
Pe un platou asezam prima clatită și un strat generos de crema de branza, apoi cateva felii de sunca.
Continuam cu o noua clatită și un strat de crema de mazare.

Alternăm cremele, pentru straturile colorate.

La final îmbracam tortul în cremă de branza cu putina maioneza/sos de usturoi și decorăm.

Eu l-am ornat cu parunjel proaspat , tocat mărunt pe margini. Deasupra am incercat să fac un ”decor de iarnă” ce a ieșit cam chinuit.

Dam la rece pentru cateva ore după care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia
Bucataras.RO

Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia

Aceste pulpe merg perfect gatite pe gratar, in aer liber, dar la fel de bine pot fi gatite si acasa, la tigaia grill! ...

Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura