Tort aperitiv cu dovleac, crema de branza si mazare

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tort aperitiv cu dovleac, crema de branza si mazare

Ingrediente

  • Foile:
  • 200 gr piure dovleac copt,
  • 1 ou,
  • făină,
  • 500 ml lapte,
  • sare, piper
  • Crema de brânză:
  • 700 gr brânză de vaci,
  • 200 gr iaurt,
  • Crema de mazăre:
  • 200 gr mazăre fiartă/din conserva,
  • 2-3 castraveți murați
  • Pentru décor:
  • Maioneză /sos de usturoi,
  • Patrunjel,
  • 2-3 măsline, câteva frunzulițe de rozmarin,
  • ¼ ardei gras.
  • opțional: 5-6 felii șuncă/bacon

Mod de preparare

Clătitele:
Taiem dovleacul în felii și îl punem la copt. Cand este gata, il scoatem din coajă și îl pasam cu o furculita.

Intr-un vas incapator punem toate ingredientele pentru clatite (faina, ou, lapte, dovleac) și omogenizam. Compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa decat cea pentru clatitele obisnuite.

Pregătim tigaia și cu un polonic turnam prima clatită. Dupa aproximativ un minut (când începe sa faca găurele ) o intoarcem. Pentru totrul din imagine am avut nevoie de 5 clatite.

De data asta l-am făcut dreptunghiular, dar il puteti face în orice forma.

Crema de brânză :
Branza cu iaurtul le mixamcu blenderul pentru a deveni mai fine. Condimentam cu sare și piper.

Crema de mazare:
Am folosit mazare fiarta, la cutie.

Scurgem apa și pasam boabele de mazăre.
Adaugam castravetii murați taiati cubulete mici și 3 linguri de branza.
Condimentam cu sare si piper.

Asamblare:
Pe un platou asezam prima clatită și un strat generos de crema de branza, apoi cateva felii de sunca.
Continuam cu o noua clatită și un strat de crema de mazare.

Alternăm cremele, pentru straturile colorate.

La final îmbracam tortul în cremă de branza cu putina maioneza/sos de usturoi și decorăm.

Eu l-am ornat cu parunjel proaspat , tocat mărunt pe margini. Deasupra am incercat să fac un ”decor de iarnă” ce a ieșit cam chinuit.

Dam la rece pentru cateva ore după care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici