Tort aperitiv cu crema de branza, somon si ciuperci

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tort aperitiv cu crema de branza, somon si ciuperci

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr faina
  • 100 gr masline negre tocate marunt
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita rozmarin pudra
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 20 gr drojdie
  • 150 ml apa calduta
  • Crema de branza:
  • 300 gr branza dulce
  • 300 gr branza feta
  • 3 linguri smanatana
  • 300 gr ciuperci proaspete(fierte)
  • 100 gr somon afumat
  • 1/2ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 10 gr gelatina
  • 1 lingura marar verde tocat
  • 200 gr sunca feliata
  • 150 gr salam uscat de trei feluri diferite

Mod de preparare

Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.

Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 min, dupa care-l punem intr-o forma rotunda (20 cm diametru) si-l mai lasam sa cresaca iar 30 min, si apoi il dam la cuptor, la foc mediu. Cand este copt, il scoatem din forma si-l lasam sa se raceasca.
Crema de branza:
Amestecam cele doua feluri de branza si smantana, pana cand se omogenizeaza. Oprim din acesta crema, 5-6 linguri, iar la restul, adaugam ciupercile care au fost fierte tocate marunt, ardeii tocati marunt, somonul taiat marunt si mararul tocat. Hidratam gelatina in 2-3 linguri de apa, apoi o topim si apoi, o amestecam la compozitia de branza, doar inainte de a folosi crema, nu mai devreme.
Blatul se taie in trei felii. Asezam prima foaie pe platou, punem jumatate din compozitia de branza, peste care asezam felii de sunca presata. Repetam operatia si peste al doilea blat. Pe deasupra, acoperim cu crema de branza pe care am pus-o deoparte mai devreme.
Am decorat apoi, cu felii de salam uscat, felii de rosie si castravete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Tarta cu fructe de padure
Bucataras.RO

Tarta cu fructe de padure

Daca nu v-am convins inca ce mult ne place combinatia de branza dulce cu fructe ia uitati-va aici.

Tarta cu fructe de padure
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti