Tort aperitiv cu crema de branza, somon si ciuperci

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tort aperitiv cu crema de branza, somon si ciuperci

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr faina
  • 100 gr masline negre tocate marunt
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita rozmarin pudra
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 20 gr drojdie
  • 150 ml apa calduta
  • Crema de branza:
  • 300 gr branza dulce
  • 300 gr branza feta
  • 3 linguri smanatana
  • 300 gr ciuperci proaspete(fierte)
  • 100 gr somon afumat
  • 1/2ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 10 gr gelatina
  • 1 lingura marar verde tocat
  • 200 gr sunca feliata
  • 150 gr salam uscat de trei feluri diferite

Mod de preparare

Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.

Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 min, dupa care-l punem intr-o forma rotunda (20 cm diametru) si-l mai lasam sa cresaca iar 30 min, si apoi il dam la cuptor, la foc mediu. Cand este copt, il scoatem din forma si-l lasam sa se raceasca.
Crema de branza:
Amestecam cele doua feluri de branza si smantana, pana cand se omogenizeaza. Oprim din acesta crema, 5-6 linguri, iar la restul, adaugam ciupercile care au fost fierte tocate marunt, ardeii tocati marunt, somonul taiat marunt si mararul tocat. Hidratam gelatina in 2-3 linguri de apa, apoi o topim si apoi, o amestecam la compozitia de branza, doar inainte de a folosi crema, nu mai devreme.
Blatul se taie in trei felii. Asezam prima foaie pe platou, punem jumatate din compozitia de branza, peste care asezam felii de sunca presata. Repetam operatia si peste al doilea blat. Pe deasupra, acoperim cu crema de branza pe care am pus-o deoparte mai devreme.
Am decorat apoi, cu felii de salam uscat, felii de rosie si castravete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Braduti dulci
Bucataras.RO

Braduti dulci

Gustosi si de mare efect.  

Braduti dulci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola