Toba Mea ( Reteta Adaptata)

Complexitate
redusa
Toba Mea ( Reteta Adaptata)

Ingrediente

  • 250-300 gr sorici
  • 400 gr carne porc macra
  • 1 inima porc
  • 1 limba porc
  • 500 gr slanina de pe burta porcului din cea cu straturi de carne
  • piper
  • sare (dupa gust)
  • ienibahar
  • coriandru (dupa gust - optional- eu nu am pus)
  • 1 lingura piper boabe
  • 5-6 foi dafin
  • 2 capatani usturoi

Mod de preparare

Am pus apa cu sarea, boabe de piper si frunzele de dafin la fiert.

Intre timp am curatat bine de tot carnurile si slanina, apoi le-am pus in apa care intre timp a inceput sa fiarba. Aproape de sfarsitul fierberii cam cu jumate de ora, am adaugat in apa o capatana de usturoi curatat si pisat. In timpul fierberii am mai adaugat tot cate un pahar de apa calda pe masura ce se evapora.

In mod normal, carnurile pregatite pentru toba se fierb doar pe jumatate... asta in cazul in care folositi stomacul porcului pentru umplut. Daca folositi metoda Liei, pe care am adoptat-o si eu aici atunci totul se fierbe pana intra cu usurinta furculita in ele.

Dupa ce au fiert, se scot pe o tava, se lasa sa se racoreasca. Se verifica sa nu fie lipit de carnuri vreo boaba de piper sau foaie de dafin, apoi se taie fasii totul. Se pun intr-un vas mai mare, se gusta, sa vedeti daca sant destul de sarate si gustul usturoiului cat este de pronuntat (sau nu). Se drege de sare, piper, (ienibahar si coriandru daca folositi), usturoi tocat (o capatana sau mai putin, depinde de cat doriti de pronuntat gustul) si se adauga din apa in care au fiert carnurile.

Se amesteca bine, se gusta din nou, apoi se ia o punga de plastic si se pune in interiorul unei sticle de plastic de 2 litrii la care, inainte, i-am taiat partea de sus. Se pune amestecul in punga de plastic, se leaga bine la gura si se da la rece. Se serveste cu mustar sau cu muraturi.

Daca folositi stomac de porc pentru toba atunci totul se fierbe pe jumatate, se taie fasiute dupa ce s-au racorit, se amesteca bine cu condimente si putina zeama in care au fiert, se umple stomacul, apoi se coase bine si se pune in apa ramasa si se fierbe in clocote mici circa trei sferturi de ora. Se scoate din apa si se pune pe un fund de lemn cu o greutate deasupra (se preseaza ca sa ii dam forma dorita)

Pentru fetele care locuiesc in diaspora si nu au posibilitate de maruntaie de porc la magazinele obisnuite, ele se gasesc cu siguranta la alimentare chinezesti /asiatice.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Bulzul Godina
Bucataras.RO

Bulzul Godina

Nu ascund faptul ca am fost extrem de entuziasmata de aceasta provocare, acest concurs. Mie mi se pare de senzatie, in...

Bulzul Godina
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!