Tarta Sarata cu Frunze de Sfecla si Branza Stracchino

Postat pe: 01-06-2014
(0)

Ingrediente

1 foaie aluat foietaj (250gr)
300 gr frunze sfecla (sau spanac)
3 linguri ulei masline
un catel de usturoi
200 gr branza stracchino, crescenza sau alta branza cremoasa
50 ml lapte
1 ou
80 gr branza rasa Grana sau alta branza tip parmezan
1 lingurita de usturoi granulat
sare si piper

Mod de preparare

Se curata si spala sfecla. Se fierbe in apa cu sare, nu foarte mult. Cum intra furculita in tija este gata.

Se pun intr-o tigaie 3 linguri de ulei de masline cu un catel de usturoi strivit impreuna cu frunzele si tijele fierte scurse si taiate, nu foarte marunt... dupa plac. Se calesc la foc potrivit in tigaie, circa 5 minute. Se scoate usturoiul, se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron se amesteca oul cu cele doua tipuri de branza, laptele, usturoiul granulat si frunzele de sfecla. Se pune sare dupa gust si piper. Se pune foaia de foietaj in tava, se umple cu aceasta compozitie.

Se coace in cuptorul deja incalzit, la o temperatura de 180°, circa 30 minute. Cand este rumena, este gata.

Se serveste calduta sau rece.
O tarta gustoasa si usor de facut. In lipsa de frunze de sfecla puteti folosi spanac.
Sfecla alba care am folosit eu. Se mananca toata, frunzele si tija alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta Sarata cu Frunze de Sfecla si Branza Stracchino" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta Sarata cu Frunze de Sfecla si Branza Stracchino