Tarta Sarata cu Brinza si Pesto de Busuioc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta Sarata cu Brinza si Pesto de Busuioc

Ingrediente

  • o foaie de aluat frantuzesc 230 gr
  • 400 gr brinza (cremoasa) stracchino
  • http: //en wikipedia Org/wiki/Stracchino] stracchino
  • 4 oua
  • 4 linguri lapte gras (eu am pus smintina nefermentata)
  • 50 gr pesto de busuioc traditional

Mod de preparare

- am incalzit cuptorul la 200°c
- am pus foaia de aluat cu hirtia de copt intr-o tava de tort (din cea care se desface) si am intepat numai fundul aluatului cu furculita
- am asezat cu lingura brinza care este cremoasa, nu trebuie sa fie strat uniform caci brinza se topeste oricum

- am batut ouale cu smintina si am adaugat pesto, apoi am varsat peste brinza
- am intors marginile aluatul peste umplutura
- am introdus tava cu tarta in cuptor si am redus temperatura la 180 °c, am lasat la copt cca 30 minute sau pina cind e aurie.

se taie dupa vreo 10 minute de cind ati scos-o din cuptor si se serveste calduta sau chiar rece (eu am mincat si rece si era la fel de buna, avantaj rece caci se taie mult mai bine si mai usor)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc