Forma pe care am folosit-o eu are diametrul de 22 cm!
Se unge forma f. bine cu unt. Cartofii se taie felii subtiri cu mandolina si se tamponeaza usor cu un servet de bucatarie. Cirnatul se taie felii subtiri, iar ceapa se taie marunt. Se presara putin din ceapa taiata pe fundul formei, dupa care se pun feliile de cartofi, una linga alta si putina sare si piper.
Deasupra se pun citeva din feliile de cirnat afumat, dupa care se presara putin cascaval ras pe razatoarea cu gauri mari si citeva bacatele de unt. Se formeaza la fel al doilea strat, iar deasupra se pune cascaval ras si putin unt. Se baga tava in cuptorul preincalzit la 200*c (400*f) si se lasa 30 de minute sau pina face o crusta frumos aurie deasupra.
pofta buna!
Nu am avut un nume mai potrivit pentru reteta ... :?
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii