Tarta cu Somon

Complexitate
redusa
Tarta cu Somon

Ingrediente

  • 500 g somon imbalsamat sau afumat
  • Felii de paine alba si neagra
  • 2 oua rascoapte
  • Maioneza (din 2 oua)
  • ~ 550 g crema de branza
  • Sos de oua - aprox 200 g
  • Sos de marar + patrunjel 200 g
  • Sos de morcovi: 200 g
  • 2 castraveciori cruzi
  • 1 ardei gras verde
  • Mazare
  • fasii de morcov pt decor

Mod de preparare

Iata unul din felurile festive de-a consuma gravadlax-ul:

Inainte de-a scoate somonul din frigider si-ai veni de hac, facem toate sosurile si cremele, dupa pofta inimii voastre; eu va zic doar o schita a ceea ce puteti face iar de-aici, puteti adapta dupa cele ce aveti in frigider si la indemana.

Intai de toate crema de branza si maioneza. Dupa ce le-am facut, le impartim in trei si la fiecare adaugam "coloranti": morcovi fierti - portocaliu; marar si patrunjel - verde; oua fierte - galben etc.

Sos de morcovi: crema de branza (branza de vaci frecata sau robotita cu unt, sare si piper alb) la care adaugam morcovi fierti si pasati.

Sos de marar: crema de branza + marar si patrunjel tocate f f f marunt.

Sos de oua: maioneza tip batz la care adaugam 2 oua f. fin maruntite, mustar dulce si piper alb.

Dupa ce avem pregatite toate astea, taiem felii de paine alba si neagra, scoatem coaja dar nu de tot - mai lasam o urma de coaja pt ca feliile sa se tina bine si ferm una langa alta atunci cand le asternem spre a fi unse. Avem mare grija sa fie egale (masina de paine scoate painile egale asa ca eu nu fac decat sa pun de doua paini - una alba si una neagra).

Asezam un strat de felii de paine si le ungem cu sosul de morcovi (daca sosul va iese mai mult crema decat sos, insiropati feliile cu zeama de lamaie+stock de peste - eu fierb "tacamurile de peste" cu legume si congelez concentratul acesta in pungile pt cubulete de gheata). Asternem apoi un strat de somon crud f. subtire feliat.

Venim cu al doilea strat de felii de paine - neagra de data asta - si le punem ca si caramizile atunci cand se construieste un zid: adica alternam muchiile cu miezul pt ca tarta sa se mentina intreaga pe inaltimea ei si nu sa se desparta in tot atatea bucati cate felii de paine avem pe lungime Shocked mai clara de-atat nu cred ca pot fi.

Le ungem si pe acestea cu o crema, preferabil cea verde ca sa obtinem contrastul de culoare; un strat de castraveti si ardei apoi. Alt strat de felii de paine, unse cu sosul de oua in care apoi ingropam alte felii de somon si tot asa pana terminam toata afacerea.

Cam atat! Restul e imaginatia fiecaruia si nu ma indoiesc ca e bogata!
De mancat, preferabil a doua zi dupa infaptuire - se armonizeaza toate in cor. De aceea e bine sa-l acoperiti cu maioneza sau crema de branza - eu am facut o tarta cu doua fete, tocmai pt. a va ilustra atat imbracamintea cu maioneza cat si cea cu crema de branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Milkshake cu zmeura si banana
Bucataras.RO

Milkshake cu zmeura si banana

Astazi vom prepara un milkshake super simplu, rapid si foarte racoritor: Milkshake din zmeura si banana, ideal pentru micul...

Milkshake cu zmeura si banana
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola