Tarta cu Somon

Complexitate
redusa
Tarta cu Somon

Ingrediente

  • 500 g somon imbalsamat sau afumat
  • Felii de paine alba si neagra
  • 2 oua rascoapte
  • Maioneza (din 2 oua)
  • ~ 550 g crema de branza
  • Sos de oua - aprox 200 g
  • Sos de marar + patrunjel 200 g
  • Sos de morcovi: 200 g
  • 2 castraveciori cruzi
  • 1 ardei gras verde
  • Mazare
  • fasii de morcov pt decor

Mod de preparare

Iata unul din felurile festive de-a consuma gravadlax-ul:

Inainte de-a scoate somonul din frigider si-ai veni de hac, facem toate sosurile si cremele, dupa pofta inimii voastre; eu va zic doar o schita a ceea ce puteti face iar de-aici, puteti adapta dupa cele ce aveti in frigider si la indemana.

Intai de toate crema de branza si maioneza. Dupa ce le-am facut, le impartim in trei si la fiecare adaugam "coloranti": morcovi fierti - portocaliu; marar si patrunjel - verde; oua fierte - galben etc.

Sos de morcovi: crema de branza (branza de vaci frecata sau robotita cu unt, sare si piper alb) la care adaugam morcovi fierti si pasati.

Sos de marar: crema de branza + marar si patrunjel tocate f f f marunt.

Sos de oua: maioneza tip batz la care adaugam 2 oua f. fin maruntite, mustar dulce si piper alb.

Dupa ce avem pregatite toate astea, taiem felii de paine alba si neagra, scoatem coaja dar nu de tot - mai lasam o urma de coaja pt ca feliile sa se tina bine si ferm una langa alta atunci cand le asternem spre a fi unse. Avem mare grija sa fie egale (masina de paine scoate painile egale asa ca eu nu fac decat sa pun de doua paini - una alba si una neagra).

Asezam un strat de felii de paine si le ungem cu sosul de morcovi (daca sosul va iese mai mult crema decat sos, insiropati feliile cu zeama de lamaie+stock de peste - eu fierb "tacamurile de peste" cu legume si congelez concentratul acesta in pungile pt cubulete de gheata). Asternem apoi un strat de somon crud f. subtire feliat.

Venim cu al doilea strat de felii de paine - neagra de data asta - si le punem ca si caramizile atunci cand se construieste un zid: adica alternam muchiile cu miezul pt ca tarta sa se mentina intreaga pe inaltimea ei si nu sa se desparta in tot atatea bucati cate felii de paine avem pe lungime Shocked mai clara de-atat nu cred ca pot fi.

Le ungem si pe acestea cu o crema, preferabil cea verde ca sa obtinem contrastul de culoare; un strat de castraveti si ardei apoi. Alt strat de felii de paine, unse cu sosul de oua in care apoi ingropam alte felii de somon si tot asa pana terminam toata afacerea.

Cam atat! Restul e imaginatia fiecaruia si nu ma indoiesc ca e bogata!
De mancat, preferabil a doua zi dupa infaptuire - se armonizeaza toate in cor. De aceea e bine sa-l acoperiti cu maioneza sau crema de branza - eu am facut o tarta cu doua fete, tocmai pt. a va ilustra atat imbracamintea cu maioneza cat si cea cu crema de branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Pilaf cu urzici si ciuperci
Bucataras.RO

Pilaf cu urzici si ciuperci

Am descoperit pe blog-ul Oanei Durican, http://www.retete-vechi-si-noi.info/, o idee interesantă, un alt fel de a găti...

Pilaf cu urzici si ciuperci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!