Tocati marunt ceapa si o inabusiti in unt, adaugati costita taiata fasii subtiri (sau crenvusti cubulete) pana cand se rumeneste putin, adaugati si mazarea. Turnati putina supa de zarzavat si fierbeti la foc potrivit totul, circa 10 -15 minute.
Cand a scazut, dar nu prea mult, adaugati putina sare, lingura de faina amestecand rapid cu lingura de lemn si imediat turnati laptele fierbinte deasupra. Amestecati bine, pana cand devine o compozitie omogena, lasati la foc mai mic sa fiarba. Cum s-a ingrosat compozitia, dati deoparte si incorporati ouale, pe rand iar la sfarsit parmezanul ras si piper.
Intr-o tava rotonda de diametrul 24 cm. captusita cu hartie pentru cuptor (sau unsa cu unt), intindeti foaia de foietaj, asa incat sa aiba si margine de jur imprejur.
Turnati compozitia deasupra, o nivelati cu o lingura si o bagati in cuptorul incalzit, la o temperatura de 190 grade C, circa 45 minute sau pana cand vedeti ca s-a rumenit.
Se serveste calduta sau rece.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii