Sushi in stil propriu

Portii
3
Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Sushi in stil propriu

Ingrediente

  • 3 foi de alge Nori
  • 1 pachet de somon afumat
  • 1/2 morcov
  • 1/2 castravete Fabio
  • Pastă de hrean
  • Sos chinezesc dulce-acrișor
  • 2 linguri de oțet de orez
  • 1 lingura zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • Un covoras de bambus
  • 1 cană de orez pentru sushi

Mod de preparare

E prima dată când prepar sushi, dar nu e mare lucru, îți trebuie doar ustensilele necesare și puțină atenție.
E un sushi improvizat cu ce aveam eu la îndemână, nu neapărat cel clasic, dar s-a savurat până la ultima felie, atât a fost de bun și, mai ales, sănătos!
Pentru început fierbem orezul 12 minute.
Îl lăsăm la răcit și îl amestecăm cu oțetul de orez, zahărul și sarea.
Îmbrăcăm covorasul de bambus în folie de prospețime, așezăm o foaie de nori pe el, apoi orezul, lăsând o parte mai mică neacoperita. Nu presam foarte tare. Peste orez punem puțină pasta de hrean, apoi sos chinezesc.
Feliem morcovul, castravetele și somonul afumat în felii subtiri( bastonase), mai lungi, le așezăm în ordinea dorita, pe două rânduri.
Rulam foaia de nori împreună cu covorasul.
Repetăm procedeul.
Mie mi-au ieșit trei suluri, unul mai mare, pentru că nu îmi ajungea orezul pentru încă un rulou.
Sushi se feliaza și se servește cu sos chinezesc dulce-acrișor, cel puțin în varianta mea.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata