Vasul in care tinem la sarat suncile afecteaza sau nu in mod direct calitatea produsului obtinut. Un inox, un aluminiu alimentar sau lemn sant materiale din care sa fie confectionate vasele in care sa punem suncile la sarat. Insist asupra acestui lucru in mod deosebit spre a intra in obisnuinta calitatea vasului - calitatea produsului
Plecam mai departe si avem sunca transata pe categorii, o asezam la sare una langa cealalta, un rand de sunca unul de sare iar intre randuri crengute de cimbru si catei de usturoi striviti pentru a putea transfera aroma lor bucatilor de sunca.
Un strat de sare deasupra, capac la vas si daca nu o afumam si o lasam simplamusai sa stea peste trei saptamani. Se scoate pe masura ce este consumata, se spala se tamponeaza cu un prosop si se tine atarnata la vant sau la frigider.
Formeaza sau completeaza diferite meniuri traditionale
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAceasta prajitura era pe lista de asteptare de multa vreme, nu o facusem niciodata si de cate ori citeam despre ea, de...
Desert prajitura Regina MariaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii