Se framanta o coca adaugandu-se treptat apa si faina. In final coca nu trebuie sa fie vartoasa, dar nici foarte moale.
Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in fasii lungi si grosute care se taie apoi in bucati mai mici din care se fac bile. Acestea se intind in foi rotunde si subtiri(atentie, nu trebuie sa fie mai groase de 3-4 mm, insa nici nu trebuie sa se exagereze ca sa devina transparente). Din cantitatile mentionate, ar trebui sa iasa 20-21 foi rotunde.
Ceapa se taie foarte marunt. Carnea tocata se amesteca bine cu ceapa, piperul sarea si oul.
In fiecare foaie intinsa se pune o lingura de carne si se imprastie(pe jumatate din foaie) iar a doua jumatate, se pliaza peste prima, si cam la jumate centimetru de margine, aluatul este presat cu varfurile degetelor. Apoi, cu marginea unei farfurii mici se taie aluatul la 1mm de locul a fost presat cu degetele si apoi se indeparteaza marginile.
Din marginile taiate nu se mai fac alte foi.
Suberecul se prajeste in ulei foarte bine incins. Se pun cam 2-3 cm(h) ulei in tigaie ( suberecul nu trebuie sa fie acoperit de ulei).
Dupa ce s-a prajit, se scoate intr-o farfurie in care e lasat cateva secunde, dupa care se pune intr-un vas de inox si se acopera cu un capac. Se pastreaza astfel cald multe ore. E foarte important sa fie acoperit pentru ca aburii fragezesc foarte bine aluatul, acesta devenind moale(necrocant) si..suberecul o sa fie exact ca cel pe care il mancati la mare.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii