Spanac si Bacon Gratinat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Spanac si Bacon Gratinat

Ingrediente

  • 300 grame spanac
  • 200 gr kaiser
  • cca 150 gr cascaval ras
  • o nuca de unt
  • cca 500 ml lapte
  • 200 ml sos gros de rosii-piure
  • o ceapa mica
  • un catel usturoi
  • 2 linguri faina
  • ulei, sare, piper

Mod de preparare

Bucata de kaiser se taie fasii de aprox i cm pe latime si se calesc usor intr-o lingura de ulei impreuna cu ceapa. Cand ceapa s-a facut transparenta se da tigaia de pe foc, se pune catelul de usturoi, se mesteca sa mai prinda caldura si se rezerva.

Spanacul se innabusa timp de cateva minute in apa clocotita cu sare, doar cat sa se inmoaie un pic. Se scoate cu spumiera sau se scurge cu capacul special pt scurs si se lasa la scurs. In tava de aragaz se pune piureul/sosul de rosii.

Se intinde uniform pe toata suprafata tavii, peste care se pune spanacul cu grija, sa acoperiti toata tava. Peste puneti kaiserul prajit impreuna cu ceapa, iar deasupra cascavalul ras. Intre timp, pregatiti sosul bechamel din nuca de unt ce o puneti la incins in olcica, puneti si faina cand untul s-a topit fara se se arda, amestecati, peste care turnati laptele.

Presarati un praf de sare, piper cand incepe sa se ingroase, mestecati mereu la fund ca sa nu se prinda. Cand ajunge la consistenta unei smantani mai groase, luati de pe foc, turnati deasupra compozitiei din tava cu grija, acoperiti toata suprafata si daca mai aveti, mai presarati putin cascaval ras. Dati la cuptorul incins cam la 200º cca 20 de minute sau pana se aureste deasupra.

Serviti imediat ca garnitura sau ca fel principal. Un pahar cu bere merge nemaipomenit alaturi: wink:
Din pacate nu am poza cu farfuria finala, ne era asa foame si mirosea atat de bine ca am uitat =)) Dar gustul spanacului astfel gatit a fost peste asteptarile mele!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa