Souffle de broccoli cu piept de pui

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Souffle de broccoli cu piept de pui

Ingrediente

  • 1 bucata broccoli
  • un piept de pui dezosat
  • 1 lingura unt
  • un praf de sare
  • piper proaspat macinat(dupa gust)
  • 370 g smantana
  • 3 oua
  • o mana de masline
  • 300 g cascaval ras
  • 3 linguri cu lapte
  • 5-6 fire patrunjel verde

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie fasiute si se pune la fiert in apa cu sare.Lasam pana cand carnea este bine fiarta avand grija ca din cand in cand sa indepartam spuma.

Cand carnea este fiarta o scoatem pe o farfurie.
Spalam bucata de broccoli si o rupem in buchetele.Intr-un vas cu apa si sare care a ajuns la fierbere introducem buchetelele de broccoli si le tinem cateva minute(3/4).

Cu ajutorul unei spatule scoatem apoi pe o farfurie buchetelele de broccoli.
Intre timp facem urmatorul amestec.: amestecam jumatate din cantitatea de cascaval cu smantana,ouale si laptele.Condimentam dupa gust cu sare si piper.
Ungem un vas termorezistent cu unt si asezam un rand de broccoli, un rand de piept de pui apoi iar broccoli si apoi iar pui (pe orizontala).

Deasupra punem amestecul de mai sus si dam la cuptorul preincalzit ,la 180 timp de circa 20 min dupa care scoatem vasul, presaram restul de cascaval si patrunjelul taiat marunt,punem din loc in loc maslinele si mai dam la cuptor pentru inca 10/15 min pana cand cascavalul se topeste .Se poate servi atat cald cat si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie