Sorbetto (Sarat) de Sfecla Rosie

Complexitate
redusa
Sorbetto (Sarat) de Sfecla Rosie

Ingrediente

  • 2 sfecle rosii (mici)
  • 2 mere golden
  • sare
  • otet (de vin alb sau rosu sau otet de Modena)
  • un fir de ulei pe care il varsati peste granita direct in farfurie cind servim

Mod de preparare

* daca vrem putem sa adaugam si 1/2 de lingurita de crema de hrean gata pregatita sau hrean ras

- sfecla coapta sau fiarta, curatata de coaja si taiata bucati o punem in robot/ blender sau o radem pe razatoare

- merele curatate de coaja si de cotor le taiem cuburi mici si le varsam si pe ele in robot

- mixam totul si cind am obtinut o compozitie cremoasa adaugam sare si otet dupa gust si congelam sau varsam in masina pentru inghetata si lasam acolo pina obtinem compozitia de sorbetto (dasa s-a congelat prea tare scoateti din congelator, lasati sa se decongeleze putin si apoi mixati in blender sau robot ca sa rupeti eventualele ace de ghiata formate)

- daca vrem putem adauga si 1/2 lingurita de hrean in crema de mere si sfecla impreuna sau chiar in locul otetului ... mie mi-ar fii placut cu hrean dar cum nu am avut in casa nu am pus insa gindul la clasica salata de sfecla cu hrean ma face sa cred ca trebuie sa fie buna si aceasta varianta

o alta varianta ar fii sa taiem sfecla si merele cuburi sa le punem sa se congeleze si apoi sa le mixam asa congelate apoi sa le condimentam cu sare, ulei, otet, hrean

si a treia varianta ar fii sa mixam totul iar crema obtinuta sa o varsam in tavitele pentru cuburi de ghiata, sa congelam si apoi sa mixam cuburile iar rezultatul sa il condimentam cu sare, ulei, otet/hrean

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Tort ,,Fantezie de zmeura"
Bucataras.RO

Tort ,,Fantezie de zmeura"

Tort ,,Fantezie de zmeura"
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!