Caliti ceapa in unt aproximativ 15-20 de minute. Prajiti chorizo sau carnatii alesi dupa plac. Puneti un vas termorezistent dreptunghiular sau oval in cuptor si preincalziti acesta la 200 c (gaz 6).
Intr-un vas cu telul amestecati faina, sarea, piperul. Puneti usturoiul in apa, 2 linguri de ulei de masline extra virgin, amestecati si acesta apoi turnati peste faina. Formati apoi intr-un aluat subtire (asemanator celui de clatite).
Scoateti vasul termorezistent fierbinte din cuptorul preincalzit. Puneti 2 linguri de ulei de masline in vas (miscati putin astfel incat sa fie uniform) apoi turnati aluatul fara sa amestecati. Aranjati ceapa caramelizata, feliile de dovlecel, chorizo deasupra si piper dupa gust.
Tineti la cuptor intre 15-18 minute. Scoateti, presarati parmezan ras deasupra si lasati deoparte 7-8 minute. Puneti frunze de patrunjel apoi portionati. Optional stoarceti deasupra putin suc de lamaie proaspat.
*Chiar daca inlocuiti parmezanul cu alta branza la alegere lasati aceasta la sfarsit.
Aceasta este printre preferatele mele retete cu faina de naut. Traditional socca, de origine Genovesa, este subtire sub forma unei clatite sau pizza si se serveste simplu. Curand am sa postez si reteta traditionala dar astazi va prezint cu aceasta combinatie care este delicioasa. Puteti adauga sau inlocui cu alte ingrediente deasupra dupa plac.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii