Socca cu Dovlecel si Chorizo

Complexitate
redusa
Socca cu Dovlecel si Chorizo

Ingrediente

  • Pentru aluat (2 portii sau 4 aperitive)
  • 200 g faina de naut
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1/4 lingurita oregano
  • cimbru sau busuioc (dupa plac)
  • 2 catei de usturoi mijlocii rasi fin
  • 200 ml apa calda
  • 2 linguri de ulei extra virgin
  • 2 linguri ulei de masline (acesta se pune in vas)
  • Pentru topping:
  • 2 cepe taiate pestisori fin
  • 30 g unt (80-82%) un praf de sare grunjoasa
  • 1/2 dovlecel taiat felii
  • 100 g chorizo proaspat prajit dupa plac (sau alti carnati)
  • piper negru proaspat macinat
  • Parmigiano Reggiano ras fin (merge foarte bine si cu Manchego)
  • 1 lingura patrunjel taiat dupa plac

Mod de preparare

Caliti ceapa in unt aproximativ 15-20 de minute. Prajiti chorizo sau carnatii alesi dupa plac. Puneti un vas termorezistent dreptunghiular sau oval in cuptor si preincalziti acesta la 200 c (gaz 6).

Intr-un vas cu telul amestecati faina, sarea, piperul. Puneti usturoiul in apa, 2 linguri de ulei de masline extra virgin, amestecati si acesta apoi turnati peste faina. Formati apoi intr-un aluat subtire (asemanator celui de clatite).

Scoateti vasul termorezistent fierbinte din cuptorul preincalzit. Puneti 2 linguri de ulei de masline in vas (miscati putin astfel incat sa fie uniform) apoi turnati aluatul fara sa amestecati. Aranjati ceapa caramelizata, feliile de dovlecel, chorizo deasupra si piper dupa gust.

Tineti la cuptor intre 15-18 minute. Scoateti, presarati parmezan ras deasupra si lasati deoparte 7-8 minute. Puneti frunze de patrunjel apoi portionati. Optional stoarceti deasupra putin suc de lamaie proaspat.

*Chiar daca inlocuiti parmezanul cu alta branza la alegere lasati aceasta la sfarsit.
Aceasta este printre preferatele mele retete cu faina de naut. Traditional socca, de origine Genovesa, este subtire sub forma unei clatite sau pizza si se serveste simplu. Curand am sa postez si reteta traditionala dar astazi va prezint cu aceasta combinatie care este delicioasa. Puteti adauga sau inlocui cu alte ingrediente deasupra dupa plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Dulceata de agrise
5
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute