Caliti ceapa in unt aproximativ 15-20 de minute. Prajiti chorizo sau carnatii alesi dupa plac. Puneti un vas termorezistent dreptunghiular sau oval in cuptor si preincalziti acesta la 200 c (gaz 6).
Intr-un vas cu telul amestecati faina, sarea, piperul. Puneti usturoiul in apa, 2 linguri de ulei de masline extra virgin, amestecati si acesta apoi turnati peste faina. Formati apoi intr-un aluat subtire (asemanator celui de clatite).
Scoateti vasul termorezistent fierbinte din cuptorul preincalzit. Puneti 2 linguri de ulei de masline in vas (miscati putin astfel incat sa fie uniform) apoi turnati aluatul fara sa amestecati. Aranjati ceapa caramelizata, feliile de dovlecel, chorizo deasupra si piper dupa gust.
Tineti la cuptor intre 15-18 minute. Scoateti, presarati parmezan ras deasupra si lasati deoparte 7-8 minute. Puneti frunze de patrunjel apoi portionati. Optional stoarceti deasupra putin suc de lamaie proaspat.
*Chiar daca inlocuiti parmezanul cu alta branza la alegere lasati aceasta la sfarsit.
Aceasta este printre preferatele mele retete cu faina de naut. Traditional socca, de origine Genovesa, este subtire sub forma unei clatite sau pizza si se serveste simplu. Curand am sa postez si reteta traditionala dar astazi va prezint cu aceasta combinatie care este delicioasa. Puteti adauga sau inlocui cu alte ingrediente deasupra dupa plac.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii