Socca cu Dovlecel si Chorizo

Postat pe: 10-05-2013
(0)

Ingrediente

Pentru aluat (2 portii sau 4 aperitive)
200 g faina de naut
sare si piper negru proaspat macinat
1/4 lingurita oregano
cimbru sau busuioc (dupa plac)
2 catei de usturoi mijlocii rasi fin
200 ml apa calda
2 linguri de ulei extra virgin
2 linguri ulei de masline (acesta se pune in vas)
Pentru topping:
2 cepe taiate pestisori fin
30 g unt (80-82%) un praf de sare grunjoasa
1/2 dovlecel taiat felii
100 g chorizo proaspat prajit dupa plac (sau alti carnati)
piper negru proaspat macinat
Parmigiano Reggiano ras fin (merge foarte bine si cu Manchego)
1 lingura patrunjel taiat dupa plac

Mod de preparare

Caliti ceapa in unt aproximativ 15-20 de minute. Prajiti chorizo sau carnatii alesi dupa plac. Puneti un vas termorezistent dreptunghiular sau oval in cuptor si preincalziti acesta la 200 c (gaz 6).

Intr-un vas cu telul amestecati faina, sarea, piperul. Puneti usturoiul in apa, 2 linguri de ulei de masline extra virgin, amestecati si acesta apoi turnati peste faina. Formati apoi intr-un aluat subtire (asemanator celui de clatite).

Scoateti vasul termorezistent fierbinte din cuptorul preincalzit. Puneti 2 linguri de ulei de masline in vas (miscati putin astfel incat sa fie uniform) apoi turnati aluatul fara sa amestecati. Aranjati ceapa caramelizata, feliile de dovlecel, chorizo deasupra si piper dupa gust.

Tineti la cuptor intre 15-18 minute. Scoateti, presarati parmezan ras deasupra si lasati deoparte 7-8 minute. Puneti frunze de patrunjel apoi portionati. Optional stoarceti deasupra putin suc de lamaie proaspat.

*Chiar daca inlocuiti parmezanul cu alta branza la alegere lasati aceasta la sfarsit.
Aceasta este printre preferatele mele retete cu faina de naut. Traditional socca, de origine Genovesa, este subtire sub forma unei clatite sau pizza si se serveste simplu. Curand am sa postez si reteta traditionala dar astazi va prezint cu aceasta combinatie care este delicioasa. Puteti adauga sau inlocui cu alte ingrediente deasupra dupa plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Socca cu Dovlecel si Chorizo" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Socca cu Dovlecel si Chorizo