Shaorma Cu Piept De Pui

Complexitate
redusa
Shaorma Cu Piept De Pui

Ingrediente

  • lipiile:
  • 700g faina
  • drojdie proaspata cat o jumatate de nuca
  • lapte cat sa iasa un aluat elastic
  • sare
  • o cescuta de ulei
  • umplutura (cantitatile sunt in functie de cate lipii aveti sau de cat de bogata vreti sa fie shaorma):
  • piept de pui la gratar
  • varza proaspata
  • cartofi prajiti
  • castraveti proaspeti (sau murati)
  • un gogosar proaspat
  • Sosul:
  • 300g smantana
  • 100g maioneza
  • 3 catei de usturoi (pisati)
  • piper alb macinat
  • sare

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Dupa ce l-ati framantat NU il lasati sa creasca il portionati si il intindeti cat mai subtire si le coaceti imediat - mie din aceasta cantitate mi-au iesit 12 lipii.

Pieptul facut la gratar se taie cubulete, varza se toaca fasii subtiri
castravetii se taie julien la fel si gogosarii, fiecare se pun in vase separate.

Sosul se prepara din ingredientele de mai sus.
Pe lipie se pun din fiecare din ingredientele de mai sus se impacheteaza si se serveste


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici