Scoici Saint Jacques Gratin

Complexitate
redusa
Scoici Saint Jacques Gratin

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • - 4 scoici Saint Jacques
  • - 1 catel de usturoi
  • - patrunjel verde
  • - pesmet
  • - parmezan ras
  • - sare
  • - piper
  • -ulei de masline extravirgin
  • - 1 lamaie
  • - 1/2 pahar de vin alb
  • - 1 lingurita de brandy
  • - supa
  • Pentru decor:
  • - 4 rosioare micute
  • - coaja de portocale
  • - otet balsamic

Mod de preparare

* Indicat ar fi sa folositi o supa de peste (daca preparati peste – tot ceea ce va ramane cand il curatati: cap, coada - ceea ce nu utilizati fierbeti impreuna cu o ceapa, 2 morcovi si putina telina si faceti o supa). Daca nu, pregatiti o simpla supa de legume.

Spalati bine scoicile inainte de toate, pastrand conchiliile (mare atentie la partea dintre conchilie si carne pentru ca acolo tinde sa ramana nisip).

Amestecati intr-un bol circa 8-10 linguri de pesmet cu usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, putina zeama de lamaie, sare, piper, vinul alb, un fir de ulei, 2-3 linguri de parmezan ras si supa. Trebuie sa obtineti o compozitie cremoasa, nu uscata, dar nici foarte lichida; trebuie sa fie oricum moale pentru ca in caz contrar riscati sa vi se usuce prea mult miezul scoicii la cuptor.

Intr-o tava puneti scoicile, acoperiti-le cu compozitia obtinuta. Mai puneti deasupra un fir de ulei si dati la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10-15 minute, pana ce le vedeti rumenite.

Pentru rosioare eu am procedat astfel: am pus intr-o olisoara apa la fiert, iar intr-un bol am pregatit gheata cu apa. Cand apa a inceput sa clocoteasca am introdus in apa rosioarele pentru 10-15 secunde, le-am scos si le-am pus in bolul cu gheata pentru alte 10-15 secunde. Datorita socului termic coaja rosiilor se va desface foarte usor de pe acestea. Le-am taiat apoi in 2, am scos samburii si le-am taiat felii. Daca le-as fi taiat apoi cubulete egale as fi obtinut un perfect concassè de rosii.

Am decojit o portocala cu un instrument de curatat cartofii si apoi cojile le-am taiat in fasii subtiri si le-am dat diverse forme. Exista si un instrument special cu care se pot face mult mai repede aceste fasii din coaja de lamaie sau portocala, dar eu inca nu il am (va fi una dintre viitoarele achizitii).

Am facut o reductie de otet balsamic si am servit scoicile mele decorate cu feliute de rosii, coaja de portocala si cateva picaturi de reductie de otet balsamic picurate pe farfurie. Va sfatuiesc sa puneti cateva felii de rosie si de jur imprejurul conchiliei, la baza acesteia pentru a stabiliza conchilia in farfurie, pentru a nu risca sa va alunece pana la masa.

Va recomand sa gustati acest aperitiv alaturi de un pahar de Chardonay.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
1
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
4
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Inghetata cu Branza si Capsuni
5
Dulciuri

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Parteneri
Desert tort cu crema de ciocolata alba si coacaze
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de ciocolata alba si coacaze

Desert tort cu crema de ciocolata alba si coacaze
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia