Scoici Saint Jacques Gratin

Complexitate
redusa
Scoici Saint Jacques Gratin

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • - 4 scoici Saint Jacques
  • - 1 catel de usturoi
  • - patrunjel verde
  • - pesmet
  • - parmezan ras
  • - sare
  • - piper
  • -ulei de masline extravirgin
  • - 1 lamaie
  • - 1/2 pahar de vin alb
  • - 1 lingurita de brandy
  • - supa
  • Pentru decor:
  • - 4 rosioare micute
  • - coaja de portocale
  • - otet balsamic

Mod de preparare

* Indicat ar fi sa folositi o supa de peste (daca preparati peste – tot ceea ce va ramane cand il curatati: cap, coada - ceea ce nu utilizati fierbeti impreuna cu o ceapa, 2 morcovi si putina telina si faceti o supa). Daca nu, pregatiti o simpla supa de legume.

Spalati bine scoicile inainte de toate, pastrand conchiliile (mare atentie la partea dintre conchilie si carne pentru ca acolo tinde sa ramana nisip).

Amestecati intr-un bol circa 8-10 linguri de pesmet cu usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, putina zeama de lamaie, sare, piper, vinul alb, un fir de ulei, 2-3 linguri de parmezan ras si supa. Trebuie sa obtineti o compozitie cremoasa, nu uscata, dar nici foarte lichida; trebuie sa fie oricum moale pentru ca in caz contrar riscati sa vi se usuce prea mult miezul scoicii la cuptor.

Intr-o tava puneti scoicile, acoperiti-le cu compozitia obtinuta. Mai puneti deasupra un fir de ulei si dati la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10-15 minute, pana ce le vedeti rumenite.

Pentru rosioare eu am procedat astfel: am pus intr-o olisoara apa la fiert, iar intr-un bol am pregatit gheata cu apa. Cand apa a inceput sa clocoteasca am introdus in apa rosioarele pentru 10-15 secunde, le-am scos si le-am pus in bolul cu gheata pentru alte 10-15 secunde. Datorita socului termic coaja rosiilor se va desface foarte usor de pe acestea. Le-am taiat apoi in 2, am scos samburii si le-am taiat felii. Daca le-as fi taiat apoi cubulete egale as fi obtinut un perfect concassè de rosii.

Am decojit o portocala cu un instrument de curatat cartofii si apoi cojile le-am taiat in fasii subtiri si le-am dat diverse forme. Exista si un instrument special cu care se pot face mult mai repede aceste fasii din coaja de lamaie sau portocala, dar eu inca nu il am (va fi una dintre viitoarele achizitii).

Am facut o reductie de otet balsamic si am servit scoicile mele decorate cu feliute de rosii, coaja de portocala si cateva picaturi de reductie de otet balsamic picurate pe farfurie. Va sfatuiesc sa puneti cateva felii de rosie si de jur imprejurul conchiliei, la baza acesteia pentru a stabiliza conchilia in farfurie, pentru a nu risca sa va alunece pana la masa.

Va recomand sa gustati acest aperitiv alaturi de un pahar de Chardonay.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.