Scoici Saint Jacques Gratin

Complexitate
redusa
Scoici Saint Jacques Gratin

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • - 4 scoici Saint Jacques
  • - 1 catel de usturoi
  • - patrunjel verde
  • - pesmet
  • - parmezan ras
  • - sare
  • - piper
  • -ulei de masline extravirgin
  • - 1 lamaie
  • - 1/2 pahar de vin alb
  • - 1 lingurita de brandy
  • - supa
  • Pentru decor:
  • - 4 rosioare micute
  • - coaja de portocale
  • - otet balsamic

Mod de preparare

* Indicat ar fi sa folositi o supa de peste (daca preparati peste – tot ceea ce va ramane cand il curatati: cap, coada - ceea ce nu utilizati fierbeti impreuna cu o ceapa, 2 morcovi si putina telina si faceti o supa). Daca nu, pregatiti o simpla supa de legume.

Spalati bine scoicile inainte de toate, pastrand conchiliile (mare atentie la partea dintre conchilie si carne pentru ca acolo tinde sa ramana nisip).

Amestecati intr-un bol circa 8-10 linguri de pesmet cu usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, putina zeama de lamaie, sare, piper, vinul alb, un fir de ulei, 2-3 linguri de parmezan ras si supa. Trebuie sa obtineti o compozitie cremoasa, nu uscata, dar nici foarte lichida; trebuie sa fie oricum moale pentru ca in caz contrar riscati sa vi se usuce prea mult miezul scoicii la cuptor.

Intr-o tava puneti scoicile, acoperiti-le cu compozitia obtinuta. Mai puneti deasupra un fir de ulei si dati la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10-15 minute, pana ce le vedeti rumenite.

Pentru rosioare eu am procedat astfel: am pus intr-o olisoara apa la fiert, iar intr-un bol am pregatit gheata cu apa. Cand apa a inceput sa clocoteasca am introdus in apa rosioarele pentru 10-15 secunde, le-am scos si le-am pus in bolul cu gheata pentru alte 10-15 secunde. Datorita socului termic coaja rosiilor se va desface foarte usor de pe acestea. Le-am taiat apoi in 2, am scos samburii si le-am taiat felii. Daca le-as fi taiat apoi cubulete egale as fi obtinut un perfect concassè de rosii.

Am decojit o portocala cu un instrument de curatat cartofii si apoi cojile le-am taiat in fasii subtiri si le-am dat diverse forme. Exista si un instrument special cu care se pot face mult mai repede aceste fasii din coaja de lamaie sau portocala, dar eu inca nu il am (va fi una dintre viitoarele achizitii).

Am facut o reductie de otet balsamic si am servit scoicile mele decorate cu feliute de rosii, coaja de portocala si cateva picaturi de reductie de otet balsamic picurate pe farfurie. Va sfatuiesc sa puneti cateva felii de rosie si de jur imprejurul conchiliei, la baza acesteia pentru a stabiliza conchilia in farfurie, pentru a nu risca sa va alunece pana la masa.

Va recomand sa gustati acest aperitiv alaturi de un pahar de Chardonay.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider