Inabusiti ceapa cu putin ulei, adaugati orezul si un pahar cu apa, lasati sa fiarba la foc mic amestecind pina cind scade toata apa. Apoi adaugati semintele de pin pe care le-ati pus intii intr-o tigaie fara ulei sa se prajeasca putin, apoi stafidele, sare, menta si marar
Puneti pe fiecare frunza cite o lingura de umplutura si rasuciti ca in poze sau cum vreti voi
Formati sarmalutele in forma de cilindri destul de subtiri
Puneti sarmalutele in cratita tapetata cu frunze de vita, formati chiar si straturi dar e bine sa puneti intre straturi cite o frunza de vita sau chiar frunze proaspete de menta
Varsati peste sarmalute zeama de lamiie si ulei de masline ca un fir, intr-o spirala de la marginea cratitei spre centru si apoi completati cu apa cit este nevoie ca sa acoperiti sarmalele
Puneti o farfurie mai mica decit diametru cratitei sau chiar un capac si el mai mai mic decit diametrul cratitei peste sarmale ca sa nu le lase sa se ridice la suprafata la fiert
Fierbeti la foc mic, fiti atenti sa nu scada de tot apa**, fierbeti cca 1 ora sau 1 ora si jumatate, se poate coace si la cuptor
Lasati sa se raceasca bine inainte de a le scoate din cratita , le serviti reci cu felii de lamiie sau daca vreti chiar puteti varsa ulei de masline crud deasupra si zeama de lamiie in plus
* daca nu gasiti seminte de pin (pinoli / pine nuts) puteti sa va lipsiti de ele in reteta
** desi am fiert pe focul cel mai mic posibil apa a scazut si a trebuit sa mai adaug in timpul fierberii
le serviti reci cu felii de lamiie sau daca vreti chiar puteti varsa ulei de masline crud deasupra si zeama de lamiie in plus
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii