Saratele de Casa cu Cascaval

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Saratele de Casa cu Cascaval

Ingrediente

  • -5 albusuri
  • -5 linguri de faina neagra
  • -1 cana de lapte batut sau iaurt
  • -praf de copt
  • -condimente pentru blat (sare, chilli, piper alb, piper verde, busuioc, oregano)
  • -100 g cascaval
  • -sos de rosii (2 rosii, busuioc proaspat, piper alb, chilli)

Mod de preparare

Imi era mie pofta de niste saratele, insa nu din acelea facute din foietaj. Cum sunt adepta unui stil de gatit cat mai sanatos, am improvizat si am facut un blat din albus de ou si faina neagra.

Adica am ales cateva oua, am separat albusurile de galbenusuri si am batut albusurile spuma ca pentru bezele. De galbenusuri nu ne vom ocupa aici, deci le puteti lasa deoparte. Dupa ce am batut albusurile spuma, am adaugat si o cana de lapte batut pentru a-i da volum si fragezime blatului. Am mixat bine pana s-a incorporat laptele batut si toata compozitia a crescut in volum, apoi am adaugat un praf de sare, condimente – oregano, busuioc, piper alb si verde, praf de copt si faina neagra. Am incorporat un blat pe care l-am turnat intr-o tava intinsa de aragaz peste hartie de copt. Inainte sa asez hartia de copt in tava, am uns putin tava cu ulei. Am dat la cuptor pentru aproximativ 15 minute la treapta a 2-a.

Cat timp blatul a stat la cuptor, am dat pe razatoare cascavalul. Eu am folosit cascaval din lapte de capra – este mult mai cremos decat cel din lapte de vaca. Am scos tava de la cuptor si pe deasupra blatului am presarat cascavalul dat pe razatoare. Am dat din nou tava la cuptor si am mai lasat-o inca 15 minute la foc mic pentru a lasa suficient timp cascavalului sa se rumeneasca.

Dupa ce s-a rumenit cascavalul, am scos tava si am lasat sa se raceasca. Cand s-a racit, am tras usor de marginile hartiei de copt pentru a se desprinde de blat si cu ajutorul formelor, am taiat diferite figurine din blat. Puteti utiliza formele pentru taiat sau pur si simplu se poate taia cu cutitul.

Pentru diversitate, am dat cateva saratele prin sos de rosii facut in casa. Ca sa obtin sosul am procesat la blender doua rosii impreuna cu busuioc proaspat, piper alb si chilli.
Se servesc calde sau reci ca aperitiv sau ca gustare, alaturi de bere, suc, cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza
Parteneri
Aperitiv omleta cu spanac la cuptor
Bucataras.RO

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

Cum incepe sa vina caldura, incerc sa fac retete mai usoare, sa le putem servi cu salate, ca sa profitam de legumele...

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala