Saratele de Casa cu Cascaval

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Saratele de Casa cu Cascaval

Ingrediente

  • -5 albusuri
  • -5 linguri de faina neagra
  • -1 cana de lapte batut sau iaurt
  • -praf de copt
  • -condimente pentru blat (sare, chilli, piper alb, piper verde, busuioc, oregano)
  • -100 g cascaval
  • -sos de rosii (2 rosii, busuioc proaspat, piper alb, chilli)

Mod de preparare

Imi era mie pofta de niste saratele, insa nu din acelea facute din foietaj. Cum sunt adepta unui stil de gatit cat mai sanatos, am improvizat si am facut un blat din albus de ou si faina neagra.

Adica am ales cateva oua, am separat albusurile de galbenusuri si am batut albusurile spuma ca pentru bezele. De galbenusuri nu ne vom ocupa aici, deci le puteti lasa deoparte. Dupa ce am batut albusurile spuma, am adaugat si o cana de lapte batut pentru a-i da volum si fragezime blatului. Am mixat bine pana s-a incorporat laptele batut si toata compozitia a crescut in volum, apoi am adaugat un praf de sare, condimente – oregano, busuioc, piper alb si verde, praf de copt si faina neagra. Am incorporat un blat pe care l-am turnat intr-o tava intinsa de aragaz peste hartie de copt. Inainte sa asez hartia de copt in tava, am uns putin tava cu ulei. Am dat la cuptor pentru aproximativ 15 minute la treapta a 2-a.

Cat timp blatul a stat la cuptor, am dat pe razatoare cascavalul. Eu am folosit cascaval din lapte de capra – este mult mai cremos decat cel din lapte de vaca. Am scos tava de la cuptor si pe deasupra blatului am presarat cascavalul dat pe razatoare. Am dat din nou tava la cuptor si am mai lasat-o inca 15 minute la foc mic pentru a lasa suficient timp cascavalului sa se rumeneasca.

Dupa ce s-a rumenit cascavalul, am scos tava si am lasat sa se raceasca. Cand s-a racit, am tras usor de marginile hartiei de copt pentru a se desprinde de blat si cu ajutorul formelor, am taiat diferite figurine din blat. Puteti utiliza formele pentru taiat sau pur si simplu se poate taia cu cutitul.

Pentru diversitate, am dat cateva saratele prin sos de rosii facut in casa. Ca sa obtin sosul am procesat la blender doua rosii impreuna cu busuioc proaspat, piper alb si chilli.
Se servesc calde sau reci ca aperitiv sau ca gustare, alaturi de bere, suc, cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie