Sandwich cu Ton si Mozzarella de Bivolita

Complexitate
redusa
Sandwich cu Ton si Mozzarella de Bivolita

Ingrediente

  • Pentru 2 portii
  • 4 felii mai mici de paine de casa
  • unt nesarat (82%)
  • 1 galbenus ecologic fiert
  • 40 ml ulei de masline extra virgin
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • 1 conserva ton bucati in ulei de masline extra virgin sau in suc propriu;
  • aproximativ 120 g dupa ce l-ati stors (este important ca tonul sa fie de calitate superioara)
  • 1 lingura castraveti cornichon murati taiati marunt
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 2 frunze de telina verde taiate marunt
  • 1/4 lingurita cimbru verde
  • 1/4 lingurita sos tabasco (puteti inlocui cu 1/2 lingurita sambal oelek sau sos chilli dulce)
  • 125 g mozzarella de bivolita
  • sare de mare si piper proaspat macinat
  • cheddar razalit (aproximativ 50 g)
  • chilli cayenne (optional pentru garnisire)

Mod de preparare

Intr-un bol mic puneti galbenusul de ou cu ulei de masline si Dijon. Cu o spatula amestecati bine pana cand obtineti o maioneza. Intr-un bol mai mare amestecati bine ton, maioneza, ceapa, telina, cimbrul, tabasco si castraveti.

Rupeti mozzarella in bucati mici si distribuitii in amestecul cu ton apoi asezonati. Ungeti feliile de paine cu unt pe ambele parti apoi transferati intr-o tava cu folie de aluminiu. Este critic sa ungeti painea cu unt.

Puneti tava sub grill si pajiti pe ambele parti pana cand painea are o culoare aurie. Cand scoateti tava alegeti partea cea mai prajita de paine si puneti-o cu fata in jos. Distribuiti uniform ton pe acestea.

Presarati cheddar deasupra apoi tineti din nou sub grill pana cand branza s-a topit si incepe sa prinda o culoare aurie. Serviti simplu sau optional cu putina salata si/sau castraveti murati.

* Lasati aceste sandwich-uri sa se raceasca 4-5 minute pentru a simti mai bine gustul ingredientelor si de nu avea neplacerea si discomfortul de a va arde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Remo
2
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
3
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Carne de Pui in Untura
5
Parteneri
Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu
Bucataras.RO

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Un aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post,...

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia