Sandwich cald cu bagheta pregatita in casa

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Sandwich cald cu bagheta pregatita in casa

Ingrediente

  • Aluat pentru 6 baghete
  • - 500 g faina
  • - 1 lingurita sare de mare
  • - 1 lingurita zahar
  • - 1 lingurita drojdie uscata
  • - 280 ml apa, calduta
  • - 4 linguri ulei masline, caldut
  • Umplutura
  • - 2 bile mozzarella ( 200 g), scurse bine si taiate bastonase
  • - 2-4 rosii, feliate
  • - 9-7 felii sunca presata, taiate fasii
  • - 1 mana frunze busuioc
  • Altele
  • - 1 galbenus, usor batut
  • - negrilica sau susan negru, pentru presarat/alte seminte, dupa preferinta

Mod de preparare

Aluatul poate fi pregatit la masina de paine.

Daca nu aveti o masina de paine, procedati astfel: intr-un vas mai mare, amestecati intai ingredientele solide (faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia uscata), apoi adaugati treptat apa si uleiul, caldute.
Framantati cca. 10 min sau pana obtineti un aluat nelipicios si elastic.
• Daca aveti robot, mixati-l 5 min.
Dati forma de minge, acoperiti aluatul din vas cu un servet curat de bucatarie si lasati la crescut aprox 1 ora, in loc cald, fara curenti de aer.
• Aluatul poate fi pastrat in frigider 2 zile si se poate folosi tot sau parte din el, atunci cand aveti nevoie, pana il terminati.
Scoateti aluatul pe masa de lucru, usor infainata si impartiti-l in 6 bucati egale.
Intindeti fiecare bucata, intr-o fasie subtire de forma lunga-ovala.
Asezati pe mijlocul fasiei, alternativ, bucati de mozzarella, felii de rosii, sunca si frunze de busuioc.
Aduceti marginile aluatului peste umplutura, uniti-le bine si sigilati capetele.
Procedati identic cu restul de aluat si umplutura.
Transferati baghetele cu partea unita in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si optional, presarata cu putina faina.
Ungeti cu galbenus si decorati cu seminte.
Dati la cuptorul preincalzit pentru aprox 10-12 min, la 200 grade C sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar, lasati cateva minute la racorit si apoi feliati.

Serviti cat sunt calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.