Sandwich cald cu bagheta pregatita in casa

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Sandwich cald cu bagheta pregatita in casa

Ingrediente

  • Aluat pentru 6 baghete
  • - 500 g faina
  • - 1 lingurita sare de mare
  • - 1 lingurita zahar
  • - 1 lingurita drojdie uscata
  • - 280 ml apa, calduta
  • - 4 linguri ulei masline, caldut
  • Umplutura
  • - 2 bile mozzarella ( 200 g), scurse bine si taiate bastonase
  • - 2-4 rosii, feliate
  • - 9-7 felii sunca presata, taiate fasii
  • - 1 mana frunze busuioc
  • Altele
  • - 1 galbenus, usor batut
  • - negrilica sau susan negru, pentru presarat/alte seminte, dupa preferinta

Mod de preparare

Aluatul poate fi pregatit la masina de paine.

Daca nu aveti o masina de paine, procedati astfel: intr-un vas mai mare, amestecati intai ingredientele solide (faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia uscata), apoi adaugati treptat apa si uleiul, caldute.
Framantati cca. 10 min sau pana obtineti un aluat nelipicios si elastic.
• Daca aveti robot, mixati-l 5 min.
Dati forma de minge, acoperiti aluatul din vas cu un servet curat de bucatarie si lasati la crescut aprox 1 ora, in loc cald, fara curenti de aer.
• Aluatul poate fi pastrat in frigider 2 zile si se poate folosi tot sau parte din el, atunci cand aveti nevoie, pana il terminati.
Scoateti aluatul pe masa de lucru, usor infainata si impartiti-l in 6 bucati egale.
Intindeti fiecare bucata, intr-o fasie subtire de forma lunga-ovala.
Asezati pe mijlocul fasiei, alternativ, bucati de mozzarella, felii de rosii, sunca si frunze de busuioc.
Aduceti marginile aluatului peste umplutura, uniti-le bine si sigilati capetele.
Procedati identic cu restul de aluat si umplutura.
Transferati baghetele cu partea unita in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si optional, presarata cu putina faina.
Ungeti cu galbenus si decorati cu seminte.
Dati la cuptorul preincalzit pentru aprox 10-12 min, la 200 grade C sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar, lasati cateva minute la racorit si apoi feliati.

Serviti cat sunt calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Chec de Ciocolata Crocant
1
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura pufoasa cu fructe
2
Dulciuri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare cu marar si carne de porc
3
Mancaruri cu carne

Mancare cu marar si carne de porc

Mancare cu marar si carne de porc
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
4
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Desert Tiramisu
Bucataras.RO

Desert Tiramisu

M-am inspirat de pe blogul lui Adi Hadean pentru aceasta varianta de crema pentru tiramisu. De obicei, fac crema doar cu...

Desert Tiramisu
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute