Pieptul de pui se coace pe gratar intorcandu-l de doua trei ori sa fie patruns bine! Cand este gata saram, piperam si il lasam la racit!
Intre timp spalam bine salata verde o dam la centrifuga pentru a o scurge bine de apa si o maruntim putin! Curatam cotorul de telina de filamente (cu lama folosita la curatat cartofii) si il taiem cubulete. Se foloseste partea centrala de la telina (inima), deci cotoarele care sunt albe si foarte fragede! Daca aveti telina radacina se poate inlocui foarte bine cu putina telina rasa (o lingura)!
Cand pieptul de pui s-a racit (poate sa fie si putin caldut) se taie fasiute! Maioneza se emulsioneaza cu ulei de masline suc de lamaie, praf de usturoi sare si piper (totul dupa gustul personal) si se amesteca cu carnea de pui! Se adauga telina salata verde, patrunjel verde, marar (cine are) si se asezoneaza!
Pentru ornat se pote folosi un ou fiert taiat felii!
Eu am folosit doar rosioare si masline verzi!
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii