Pieptul de pui se coace pe gratar intorcandu-l de doua trei ori sa fie patruns bine! Cand este gata saram, piperam si il lasam la racit!
Intre timp spalam bine salata verde o dam la centrifuga pentru a o scurge bine de apa si o maruntim putin! Curatam cotorul de telina de filamente (cu lama folosita la curatat cartofii) si il taiem cubulete. Se foloseste partea centrala de la telina (inima), deci cotoarele care sunt albe si foarte fragede! Daca aveti telina radacina se poate inlocui foarte bine cu putina telina rasa (o lingura)!
Cand pieptul de pui s-a racit (poate sa fie si putin caldut) se taie fasiute! Maioneza se emulsioneaza cu ulei de masline suc de lamaie, praf de usturoi sare si piper (totul dupa gustul personal) si se amesteca cu carnea de pui! Se adauga telina salata verde, patrunjel verde, marar (cine are) si se asezoneaza!
Pentru ornat se pote folosi un ou fiert taiat felii!
Eu am folosit doar rosioare si masline verzi!
La multi ani! Noul An sa va aduca sanatate multa, ca restul le mai facem noi. Multe impliniri frumoase si tot ce e mai bun pe...
Tort cu crema de lamaie, caramel si alune de padureInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii