Salata de Conopida

Complexitate
redusa
Salata de Conopida

Ingrediente

  • 1 conopida micuta
  • 1 catel ustroi
  • sare
  • piper
  • arpagic sau cozi de ceapa verde
  • maioneza dintr-un ou (o lingurita mustar, un galbenus, ulei)

Mod de preparare

Noua ne place conopida gatita in multe feluri, iar salata de conopida este o gustare perfecta pentru micul dejun sau poate fi servit ca si aperitiv. Prepararea ei este usoara si nu dureaza mult.

Punem conopida rupta in buchetele la fiert in apa cu sare. O lasam la fiert pana este bine fiarta, (furculita trebuie sa o patrunda usor), cam 20 -25 minute. O scurgem si o lasam sa se racesca.

Intre timp facem maioneza: punem galbenusul, apoi o lingurita de mustar, amestecam bine cu o lingura de lemn si adaugam in fir subtire uleiul pana cand ajungem la consistenta dorita. Intotdeauna amestecam in aceeasi directie.

Conopida racita o zdrobim bine cu o furculita, adaugam maioneza, usturoiul razuit si sare si piper.

Amestecam bine pana se omogenizeaza.
O servim pe paine prajita si cu arpagic sau cozi de ceapa verde maruntite deasupra.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere posate in vin

Pere posate in vin

Pere posate in vin
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci