Sa gatim pieptul de pui si "altfel"...
Va spuneam pe la inceputurile intrarii mele pe forum ca faceam pentru "elevul" meu din clasele primare mezeluri de casa. Acesta este unul dintre ele!
Avem nevoie de 2 piepti de pui, ceva condimente, un pic de rabdare si gata "salamul" de pui!
Taiem cubulete pieptii de pui, inmuiem bucatele de franzela in smantana dulce (sau lapte condensat) le dam prin robot sau masina de carne pana devine totul o pasta fina si adaugam condimentele ce stim ca ne/le plac: ghimbir proaspat ras si un praf de nucsoara - sau - rozmarin si doar un pic de salvie etc.
Daca aveti matze si adaptor de facut carnati/salam/lebervurst sau alte minunatii mizilicoase, trageti aceasta compozitie in ele si le fierbeti 20 minute.
Daca nu, faceti terina: imbracati cu grija o tava de chec cu hartie de copt, captusiti bine cu bacon sau prosciutto, avand grija sa puneti feliile de-a latul - sa atarne pe marginile tavii pentru a avea cu ce acoperi alcatuirea - si puneti pasta de carne in care adaugati ori rosii uscate si ciuperci ori - mie imi place enorm combinatia dulce-sarat-condinentat - alune de padure prajite si sarate+smochine uscate dulci.
Dupa ce ati pus pasta de carne aduceti deasupra feliile de bacon pentru a o sigila bine, acoperiti-le cu hartie de copt si coaceti o jumatate de ora.
Scoateti din forma doar dupa ce s-a racit nitelus.
Se poate servi si pe post de "salam" pentru piticutii ce merg la scoala (intre doua felii de paine unse cu unt si o frunza de salata) si ca fel de baza, insotita de garnituri diverse. Se pastreaza timp indelungat la congelator (eu taiam felii si le puneam doua cate doua in pungi astfel le aveam gata de asternut pe feliile de paine, imediat dupa decongelare) si daca vreti sa va hraniti sanatos copilasii merita sa faceti efortul!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii