Rulada Rece cu Branza de Vaci

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 150ml apa
  • 100ml ulei
  • 150g faina
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • Pt umplutura:
  • 1/2 kg branza de vaci
  • o legatura de marar
  • un varf cutit boia de ardei dulce
  • un praf de sare
  • un varf cutit piper

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand clocoteste se trage de pe foc, se adauga faina in bloc si se mesteca repede pana cand aluatul devine omogen. Se lasa sa se raceasca si se adauga ouale unul cate unul. Cand aluatul este omogenizat bine se rastoarna intr o tava unsa cu ulei. Se da la foc mediu (th 6) timp de 30-35 min. Chiar daca aluatul incepe sa se umfle neuniform in timpul coacerii, nu va ingrijorati, e normal!

In timp ce aluatul se coace preparati umplutura:branza de vaci (putem folosi in loc o telemea de vaci sau de oi de buna calitate) e frecata cu mararul taiat fin. Adaugati restul de ingrediente si frecati bine. Daca branza de vaci e prea seaca, puteti adauga o lingura de ulei de floarea soarelui. Cand branza e omogena o puneti la frigider.

Cand aluatul e copt il scoateti pe un servet umed si deasupra ungeti cu pasta de branza. Rulati incetul cu incetul si puneti rulada intr un film de plastic, strangand bine. Dati la frigider pt 2, 3 ore.
Se serveste taiata felii de 1 cm pe un platou pe care ati pus frunze de salata sau rosii taiate felii rotunde. Pofta buna! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
File de merlucius si legume en papillote
Bucataras.RO

File de merlucius si legume en papillote

Daaa, uitasem că fileul de merlucius glazurat (înghețat!)  de cca. 1000 înghețat, după dezghețare...

File de merlucius si legume en papillote
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty