Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand clocoteste se trage de pe foc, se adauga faina in bloc si se mesteca repede pana cand aluatul devine omogen. Se lasa sa se raceasca si se adauga ouale unul cate unul. Cand aluatul este omogenizat bine se rastoarna intr o tava unsa cu ulei. Se da la foc mediu (th 6) timp de 30-35 min. Chiar daca aluatul incepe sa se umfle neuniform in timpul coacerii, nu va ingrijorati, e normal!
In timp ce aluatul se coace preparati umplutura:branza de vaci (putem folosi in loc o telemea de vaci sau de oi de buna calitate) e frecata cu mararul taiat fin. Adaugati restul de ingrediente si frecati bine. Daca branza de vaci e prea seaca, puteti adauga o lingura de ulei de floarea soarelui. Cand branza e omogena o puneti la frigider.
Cand aluatul e copt il scoateti pe un servet umed si deasupra ungeti cu pasta de branza. Rulati incetul cu incetul si puneti rulada intr un film de plastic, strangand bine. Dati la frigider pt 2, 3 ore.
Se serveste taiata felii de 1 cm pe un platou pe care ati pus frunze de salata sau rosii taiate felii rotunde. Pofta buna! !
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorGuacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii