Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand clocoteste se trage de pe foc, se adauga faina in bloc si se mesteca repede pana cand aluatul devine omogen. Se lasa sa se raceasca si se adauga ouale unul cate unul. Cand aluatul este omogenizat bine se rastoarna intr o tava unsa cu ulei. Se da la foc mediu (th 6) timp de 30-35 min. Chiar daca aluatul incepe sa se umfle neuniform in timpul coacerii, nu va ingrijorati, e normal!
In timp ce aluatul se coace preparati umplutura:branza de vaci (putem folosi in loc o telemea de vaci sau de oi de buna calitate) e frecata cu mararul taiat fin. Adaugati restul de ingrediente si frecati bine. Daca branza de vaci e prea seaca, puteti adauga o lingura de ulei de floarea soarelui. Cand branza e omogena o puneti la frigider.
Cand aluatul e copt il scoateti pe un servet umed si deasupra ungeti cu pasta de branza. Rulati incetul cu incetul si puneti rulada intr un film de plastic, strangand bine. Dati la frigider pt 2, 3 ore.
Se serveste taiata felii de 1 cm pe un platou pe care ati pus frunze de salata sau rosii taiate felii rotunde. Pofta buna! !
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii