-intr-un castron puneti galbenusurile de la cele 3 oua, smantana, faina si sarea le mixati cu mixerul;
apoi puneti peste compozitia obtinuta, si cele 3 albusuri batute spuma(albusurile le batem cu mixerul curat);
-dupa ce puneti albusurile peste compozitia din castron, amestecati in continuare de sus in jos, cu o lingura de lemn;
-compozitia obtinuta (asemanatoare celei de chec) o rasturnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt;
-trebuie sa folosim tava corespunzatoare, adica in momentul cand turnam aluatul in tava, sa il plimbam pe fundul tavii pentru a-l acoperi;
-tava o bagati la cuptorul incins la 170-175 de grade (sau la cuptoarele normale la focul cel mai mic), si o lasati cam 15-20 de min, o penetrati cu un pai dupa 15 minute pentru a nu o carboniza, sau pt a nu o face scoartza;
-dupa ce e gata, o rasturnati cu fata in jos pe un servet uscat, si scoatem hartia de copt;
- faceti cubulete cascavalul, si puneti din loc in loc si bucatele de unt;
-dupa aceea rulam;
- aluatul este elastic;
-dupa ce-l rulati il puneti la loc in tava, pe hartia de copt, si-l dati din nou la cuptor pentru 10 minute.
-cand e gata lasati sa se racesca, pioai introduceti la firigider si se va intari foarte bine
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii