Rulada de Pateu de Ficat

Complexitate
redusa
Rulada de Pateu de Ficat

Ingrediente

  • aproape 1 kg ficat de vitel sau miel
  • 3 linguri de ulei sau unt pt prajit
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2 morcovi fierti (curatati)
  • sare
  • piper
  • aproape 170g unt cremos
  • apa fierbinte cit e nevoie ca sa se coaca ficatul

Mod de preparare

- ficatul spalat si curatat de eventualele pielite sau nervuri lam taiat cuburi si l-am pus la prajit cu untul sau uleiul cum vreti voi si ceapa tocata marunt;
- cind s-a calit adaugam zeama de portocala si apoi aopa incet incet cu polonicul cit e nevoie ca sa se coaca ficatul inabusit (nu sa se fiarba) cind apa scade mai adaugm alta;
- o data copt ficatul adaugam sare si piper si il mixam in robot sau il dam prin masina de tocat;
- pasta obtinuta o intindem pe o bucata de hirtie de copt unsa cu ulei sau unt intr-un dreptunghi cu grosimea de 5-6 mm;
- nu am urmarit pas cu pas reteta Faridei si deci nu am intins untul cu cutitul peste pateu ci l-am intins pe o bucata de foaie transparenta e plastic /celofan cu aceleasi dimensiuni ca si dreptunghiul de ficat, foaia unsa cu unt am lasat-o in congelator pina s-a inatrit in timp ce si foaia de hirtie cu pate-ul a stat in frigider. Am rspurnat untul intarit peste pateu si am dezlipit foaia de plastic, apoi am rulat pateul cu untul ajutinduma de hirtia de copt obtinind o rulada in doua culori;
- am lasat rulada in frigider invelita in hirtie citeva ore inainte sa o servesc (la Craciun caci pt aceasta ocazie a fost pregatita) iar restu care a ramas l-am pus in congelator tot invelita in hirtie de copt si apoi intr-o punga de plastic legata la gura sau dc vreti si aveti loc in congelator intr-o cutie cu capac. In dimineata de 31 decembrie lam scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete usor in frigider pina seara cind a fost servit la masa

e foarte bun servit pe piine prajita
Reteta inspirata de pe blogul http://www.azcookbook.com/ cu unele mici modificari, ea a adaugat morcovi in ficat, in timp ce eu am adaugat sucul de la 1 portocala mare impreuna cu apa cind am gatit ficatul

* ficatul pe care l-am folosit eu era de porc (bucata era de cca 500 gr decia tb sa injumatatesc toate cantitatile), voi puteti folosi chiar si ficatei de pui daca vreti
** nu am pus morcovii
*** am adaugat zeama unei portocale mari

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Tiramisu reţetă originală
5
Dulciuri

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală
Parteneri
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Bucataras.RO

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta

Un desert absolut delicios care poate fi gata in mai putin de o jumatate de ora. Va recomand sa faceti portie dubla pentru...

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe