- ficatul spalat si curatat de eventualele pielite sau nervuri lam taiat cuburi si l-am pus la prajit cu untul sau uleiul cum vreti voi si ceapa tocata marunt;
- cind s-a calit adaugam zeama de portocala si apoi aopa incet incet cu polonicul cit e nevoie ca sa se coaca ficatul inabusit (nu sa se fiarba) cind apa scade mai adaugm alta;
- o data copt ficatul adaugam sare si piper si il mixam in robot sau il dam prin masina de tocat;
- pasta obtinuta o intindem pe o bucata de hirtie de copt unsa cu ulei sau unt intr-un dreptunghi cu grosimea de 5-6 mm;
- nu am urmarit pas cu pas reteta Faridei si deci nu am intins untul cu cutitul peste pateu ci l-am intins pe o bucata de foaie transparenta e plastic /celofan cu aceleasi dimensiuni ca si dreptunghiul de ficat, foaia unsa cu unt am lasat-o in congelator pina s-a inatrit in timp ce si foaia de hirtie cu pate-ul a stat in frigider. Am rspurnat untul intarit peste pateu si am dezlipit foaia de plastic, apoi am rulat pateul cu untul ajutinduma de hirtia de copt obtinind o rulada in doua culori;
- am lasat rulada in frigider invelita in hirtie citeva ore inainte sa o servesc (la Craciun caci pt aceasta ocazie a fost pregatita) iar restu care a ramas l-am pus in congelator tot invelita in hirtie de copt si apoi intr-o punga de plastic legata la gura sau dc vreti si aveti loc in congelator intr-o cutie cu capac. In dimineata de 31 decembrie lam scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete usor in frigider pina seara cind a fost servit la masa
e foarte bun servit pe piine prajita
Reteta inspirata de pe blogul http://www.azcookbook.com/ cu unele mici modificari, ea a adaugat morcovi in ficat, in timp ce eu am adaugat sucul de la 1 portocala mare impreuna cu apa cind am gatit ficatul
* ficatul pe care l-am folosit eu era de porc (bucata era de cca 500 gr decia tb sa injumatatesc toate cantitatile), voi puteti folosi chiar si ficatei de pui daca vreti
** nu am pus morcovii
*** am adaugat zeama unei portocale mari
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii