Rulada de carne cu nuca si merisoare

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rulada de carne cu nuca si merisoare

Ingrediente

  • -500 gr muschiulte/cotlet
  • -150 gr nuca macinata
  • -50 gr merisoare
  • -1 ceapa mai mica
  • -1/2 ardei capia
  • -1 ou
  • -sare
  • -piper
  • -1/2 lingurita pudra de nucsoara
  • -zeama de la jumate de lamaie.
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura ulei masline

Mod de preparare

Trebuie sa luam o bucata frumoasa de carne . O taiem pe lungimea ei, in asa fel incat sa se deschida. Nu taiem pana la capat ca sa obtinem doua bucati, trebuie sa avem doar o bucata. Cu batatorul de carne, o batem subtire, ca si pentru snitel.
Presaram pe ea sare, piper, nucsoara si o stropim cu zeama de lamaie. Strangem carnea si o lasam sa se odihneasca cam 30 minute.
Pana cand carnea isi face siesta, ceapa o taiem cubulete mici si o punem la calit in 2 linguri de ulei, adaugam ardeiul capia taiat si el cubulete si le lasam sa se caleasca bine.
Luam tigaia de pe foc si lasam sa se racoreasca.
Adaugam peste ceapa si ardeiul calit, nuca macinata, merisoarele si oul batut in prealabil, impreuna cu putina sare si piper.
Amestecam bine.
Luam carnea si o intindem. Punem peste ea nuca cu ceapa, ardeiul si merisoarele si nivelam frumos.
Rulam carnea pe lungime, astfel incat sa obtinem o rulada.
Asezam carnea intr-o tava pe care am pus hartie de copt.
Ungem cu ulei de masline si punem la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30-40 minute. Timpul de coacere este in functie de grosimea ruladei.

Serviti rece, alaturi de salata sau alaturi de alte aperitive .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia