Rulada Curcubeu

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rulada Curcubeu

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui fara piele si os
  • 2 ardei kapia rosu
  • 1 legatura de marar verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 capatana mica de sfecla rosie, fiarta un pic in apa cu sare
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingura de legume deshidratate fara sare
  • piper boape si macinat
  • sare
  • cimbrisor uscat
  • un pic de rozmarin uscat
  • ulei
  • un paharel de vin alb sec
  • 3 felii de cascaval
  • cateva scobitori din bambus
  • o bucata ata de bucatarie

Mod de preparare

Pieptul spalat si zvantat, se taie pe lung, pe mijloc si in lateral, pe ambele parti, astfel incat sa formam 3 buzunarele. Eu am avut 2 jumatati de piept in caserola si am fost nevoita sa fac cate un buzunar la fiecare, apoi le-am suprapus si ,,lipit"cu o bucata de cascaval, astfel formand buzunarul din mijloc, cel cu verdeata.
Se sareaza, condimenteaza si pipereaza pieptul in exterior, dar si in buzunarele.
Verdeata spalata se toaca si apoi se da la blender cu un praf de sare, o lingura ulei, 2 catei de usturoi, ardeiul spalat si taiat se da la blender impreuna cu un praf de sare, piper si un strop de ulei de masline, la fel si bucatile de sfecla rosie fiarta se dau la blender cu un praf de sare, un strop de ulei si un praf de piper, astfel obtinind 3 paste cremoase.
In primul buzunar introducem pasta de ardei cu un bastonas subtire de cascaval, la mijloc umplem cu pasta de verdeata si un bastonas de cascaval si in ultimul buzunar punem pasta de sfecla rosie si la fel, un bastonas de cascaval. Eu am prins marginile cu scobitori de bambus. Cascavalul are rolul de a lega rulada.
Se strange cu grija, apoi se prinde pieptul cu ata de bucatarie, se asaza in tavita mai inalta, se stropeste cu un pic de ulei, un praf de sare, cimbrisor si rozmarin uscat, cu legumele deshidratate, se toarna vinul alb, se completeaza cu apa, se presara cateva boabe de piper si se feliaza 2-3 catei de usturoi, acoperim cu folie de aluminiu sau capac (eu am avut tavita yena cu capac) si dam la cuptor cca. 25 de minute, apoi descoperim si lasam sa se rumenesca frumos. Se scoate pieptul afara, se taie si se scoate ata de bucatarie, se indeparteaza scobitorile si punem deasupra felii de cascaval, mai dam 5 minute la cuptor sa se topeasca cascavalul pe piept, apoi scoatem si ungem deasupra cu cele 3 paste, in 3 fasii egale, presaram deasupra cateva fire de rozmarin uscat si cateva boabe de piper sa mai lasam 5 minute.

Rulada se taie dupa ce am lasat-o sa se raceasca un pic. Este delicioasa, plina de culoare si arome!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.