Rulada Curcubeu

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rulada Curcubeu

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui fara piele si os
  • 2 ardei kapia rosu
  • 1 legatura de marar verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 capatana mica de sfecla rosie, fiarta un pic in apa cu sare
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingura de legume deshidratate fara sare
  • piper boape si macinat
  • sare
  • cimbrisor uscat
  • un pic de rozmarin uscat
  • ulei
  • un paharel de vin alb sec
  • 3 felii de cascaval
  • cateva scobitori din bambus
  • o bucata ata de bucatarie

Mod de preparare

Pieptul spalat si zvantat, se taie pe lung, pe mijloc si in lateral, pe ambele parti, astfel incat sa formam 3 buzunarele. Eu am avut 2 jumatati de piept in caserola si am fost nevoita sa fac cate un buzunar la fiecare, apoi le-am suprapus si ,,lipit"cu o bucata de cascaval, astfel formand buzunarul din mijloc, cel cu verdeata.
Se sareaza, condimenteaza si pipereaza pieptul in exterior, dar si in buzunarele.
Verdeata spalata se toaca si apoi se da la blender cu un praf de sare, o lingura ulei, 2 catei de usturoi, ardeiul spalat si taiat se da la blender impreuna cu un praf de sare, piper si un strop de ulei de masline, la fel si bucatile de sfecla rosie fiarta se dau la blender cu un praf de sare, un strop de ulei si un praf de piper, astfel obtinind 3 paste cremoase.
In primul buzunar introducem pasta de ardei cu un bastonas subtire de cascaval, la mijloc umplem cu pasta de verdeata si un bastonas de cascaval si in ultimul buzunar punem pasta de sfecla rosie si la fel, un bastonas de cascaval. Eu am prins marginile cu scobitori de bambus. Cascavalul are rolul de a lega rulada.
Se strange cu grija, apoi se prinde pieptul cu ata de bucatarie, se asaza in tavita mai inalta, se stropeste cu un pic de ulei, un praf de sare, cimbrisor si rozmarin uscat, cu legumele deshidratate, se toarna vinul alb, se completeaza cu apa, se presara cateva boabe de piper si se feliaza 2-3 catei de usturoi, acoperim cu folie de aluminiu sau capac (eu am avut tavita yena cu capac) si dam la cuptor cca. 25 de minute, apoi descoperim si lasam sa se rumenesca frumos. Se scoate pieptul afara, se taie si se scoate ata de bucatarie, se indeparteaza scobitorile si punem deasupra felii de cascaval, mai dam 5 minute la cuptor sa se topeasca cascavalul pe piept, apoi scoatem si ungem deasupra cu cele 3 paste, in 3 fasii egale, presaram deasupra cateva fire de rozmarin uscat si cateva boabe de piper sa mai lasam 5 minute.

Rulada se taie dupa ce am lasat-o sa se raceasca un pic. Este delicioasa, plina de culoare si arome!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Praline Tiramisu
Bucataras.RO

Praline Tiramisu

Tare bune si de efect sunt aceste praline. Si-s simplu de facut. Sursa mea de inspratie a fost reteta Adinei:...

Praline Tiramisu
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread