Fierbi apa cu margarina sau untul si uleiul cu sarea, pana acestea se topesc, apoi adaugi in compozitia fierbinte faina si malaiul alternativ,amestecand cu grija sa nu se formeze cocoloase. Cand se raceste putin, adaugi ouale unul cate unul si omogenizezi (si, eventual, marar, susan etc); lasi compozitia sa se odihneasca circa 10 minute, urmarind sa se umfle putin malaiul. Intinzi din compozitia obtinuta o foaie intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si o coci la 180 grade circa 20 de minute pana devine usor aurie-aramie. Atentie! Inainte de copt, compozitia poate parea moale, si nu acopera intreaga tava; ea se va intinde treptat si se va umfla, acoperind in final toata suprafata.Nu este nevoie sa fie prea groasa, deoarece devine "fainoasa"; asa cum este, devine extrem de pufoasa, ca o prajitura.
Scoti foaia din cuptor, intinzi cascavalul amestecat cu smantana, apoi rulezi cat e inca fierbinte. Pozitionezi rulada in diagonala tavii, pentru a incapea, si pui deasupra ce doresti: ou, cascaval, ambele, cu sau fara piper etc.O reintroduci in cuptor, pana se rumeneste.
Ca aperitiv, este foarte aspectuoasa si extrem de gustoasa; poate fi o alternativa festiva la banala mamaliga cu branza si smantana. Este buna mai ales calda.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSe fac usor si sunt delicioase! Noi le-am servit alaturi de un piure de cartofi cu marar!
Rulouri din piept de pui cu carnati si castravecioriMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii