Rulada cu blat de malai si umplutura de cascaval cu smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu blat de malai si umplutura de cascaval cu smantana

Ingrediente

  • 125 gr margarina (sau 50gr unt +100gr ulei)
  • 200-250 ml apa sau lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri faina+ 4-6 linguri malai
  • sare
  • alte mirodenii la alegere(piper, marar, cimbru, susan)
  • 200gr cascaval+150ml smantana

Mod de preparare

Fierbi apa cu margarina sau untul si uleiul cu sarea, pana acestea se topesc, apoi adaugi in compozitia fierbinte faina si malaiul alternativ,amestecand cu grija sa nu se formeze cocoloase. Cand se raceste putin, adaugi ouale unul cate unul si omogenizezi (si, eventual, marar, susan etc); lasi compozitia sa se odihneasca circa 10 minute, urmarind sa se umfle putin malaiul. Intinzi din compozitia obtinuta o foaie intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si o coci la 180 grade circa 20 de minute pana devine usor aurie-aramie. Atentie! Inainte de copt, compozitia poate parea moale, si nu acopera intreaga tava; ea se va intinde treptat si se va umfla, acoperind in final toata suprafata.Nu este nevoie sa fie prea groasa, deoarece devine "fainoasa"; asa cum este, devine extrem de pufoasa, ca o prajitura.
Scoti foaia din cuptor, intinzi cascavalul amestecat cu smantana, apoi rulezi cat e inca fierbinte. Pozitionezi rulada in diagonala tavii, pentru a incapea, si pui deasupra ce doresti: ou, cascaval, ambele, cu sau fara piper etc.O reintroduci in cuptor, pana se rumeneste.
Ca aperitiv, este foarte aspectuoasa si extrem de gustoasa; poate fi o alternativa festiva la banala mamaliga cu branza si smantana. Este buna mai ales calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia