Fierbi apa cu margarina sau untul si uleiul cu sarea, pana acestea se topesc, apoi adaugi in compozitia fierbinte faina si malaiul alternativ,amestecand cu grija sa nu se formeze cocoloase. Cand se raceste putin, adaugi ouale unul cate unul si omogenizezi (si, eventual, marar, susan etc); lasi compozitia sa se odihneasca circa 10 minute, urmarind sa se umfle putin malaiul. Intinzi din compozitia obtinuta o foaie intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si o coci la 180 grade circa 20 de minute pana devine usor aurie-aramie. Atentie! Inainte de copt, compozitia poate parea moale, si nu acopera intreaga tava; ea se va intinde treptat si se va umfla, acoperind in final toata suprafata.Nu este nevoie sa fie prea groasa, deoarece devine "fainoasa"; asa cum este, devine extrem de pufoasa, ca o prajitura.
Scoti foaia din cuptor, intinzi cascavalul amestecat cu smantana, apoi rulezi cat e inca fierbinte. Pozitionezi rulada in diagonala tavii, pentru a incapea, si pui deasupra ce doresti: ou, cascaval, ambele, cu sau fara piper etc.O reintroduci in cuptor, pana se rumeneste.
Ca aperitiv, este foarte aspectuoasa si extrem de gustoasa; poate fi o alternativa festiva la banala mamaliga cu branza si smantana. Este buna mai ales calda.
Rux, Oana va multumesc pentru retete, este un desert care trebuie savurat :).
Moelleux au chocolatInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii