Spanacul se spala, se fierbe in apa sarata, se scurge bine de tot, se toaca, se lasa deoparte. Ciupercile si ceapa se spala, se curata, se toaca, se pun in cratita cu ulei si prin amestecare continua se prajesc cateva minute... nu adaugati apa (poate doar un strop de vin ptr ca ala se evapora rapid). Dupa vreo 5-7 minute, se adauga peste ciuperci, usturoiul tocat, rosiile tocate si spanacul tocat, se mai tine pe foc jumate de minut si se dau deoparte. Se pune cratita/tigaia inclinata si se trage pe o margine ciupercile ca sa se poate scurge uleiul bine. Ciupercile trebuie sa fie bine uscate. Dupa stoarcere, se dreg de sare si piper.
Se ia o foaie de placinta se intinde in forma de dreptunghi. Se presara pe latura mai lunga a dreptunghiului, cascaval, deasupra se pun ciupercile, jumate din cantitate, din nou cascaval si deasupra lui se pune telemea rasa sau bucatele.
Se ruleaza aluatul de tot sau se poate face cum am facut eu (vezi pozele). Se unge cu putin ulei sau ou amestecat cu putina apa si se da la cuptor. Inainte de a fi gata cu vreo 5 minute, se scoate din cuptor se stropeste putin cu mujdei de usturoi si se presara cascaval ras deaspura. Se da din nou la cuptor pentru a se topi branza.
Eu nu am facut asa pentru ca nu am mai avut cascaval si nici usturoi. Nu am folosit tot usturoiul la ciuperci, deci cu restul ala am amestecat putina smantana si am uns rulada cu compoziti asta si am presarat telemea deasupra. Am pus telemeaua la inceput si nu trebuia, s-a prajit prea tare, de aia se pune cascavalul la sfarsit aproape.
Se mai poate face si sub forma de placinta si se taie la racire in patrate, sau se poate face sub forma de pateuri... placerea gospodinei.
Se procedeaza la fel si cu a doua foaie, se coace la foc mare, pana are o crusta maronie. Este un aperitiv picant, se potriveste perfect cu o bere sau cu vin rosu de buna calitate.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii