Rosemary-spiked Meatballs (Chiftele Spiky cu Rosmarin)

Complexitate
redusa
Rosemary-spiked Meatballs (Chiftele Spiky cu Rosmarin)

Ingrediente

  • 275 gr carne de miel macinata (am pus carne de porc cu vita)
  • 60 gr branza greceasca Myzithra (am pus parmesan)
  • 1 ou (l-am pus si eu)
  • pesto de rosii uscate la soare (eu am pus un strop mustar si usturoi am uitat sa le pozez)
  • coaja de lamaie rasa (eu nu am pus am inlocuit cu patrunjel tocat)
  • rosmarin proaspat tocat (dupa gust) nici aici nu am pus pentru ca isi iau gustul de la betele pe care vor fi puse
  • bete de rosmarinpe care sa se puna 3 chiftele
  • sare si piper dupa gust (pus de la mine)
  • boia (asta am pus de la mine)

Mod de preparare

Se pot condimenta dupa plac chiftelele astea, cu cat sant mai picante cu atat sant mai bune.

Se combina toate ingredientele (mai putin betele) se framanta ca la chiftele, se fac bilute, se pun in tava unsa cu un strop de ulei si se dau la cuptor. Se coc la foc mare (190-200) se mai verifica din cand in cand sa nu se arda, se mai intorc odata sau de doua ori, apoi se scot si se pun pe servetele absorbante. Reci se infig cate trei pe betele de rosmarin.

Cand curatam betele avem grija sa lasam un mot de ace in varf...

Se aranjeaza pe platouri si se decoreaza cu felii de lamaie. Se servesc la un pahar de vin sau bere.

Se pot folosi si ca o cina rustica, la lumina unui opait.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc