Ratota - Papara Taraneasca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 Oua
  • 1 ceapa
  • 1 carnat de casa sau sunca/salam
  • 1 cartof
  • lapte
  • ulei sau slanina
  • • condimente: sare, piper, mustar/ketchup

Mod de preparare

Se taie ceapa felii (nu marunt) si se pune la calit in tigaie. La scurt timp se adauga carnatul taiat felii subtiri. Pe cand incep sa se caleasca (ceapa galbuie, carnatul usor rumen), se adauga ouale batute cu putin lapte. Se amesteca putin, pana cand se fac ouale.

• Optional: In ouale batute, se poate adauga un cartof dat prin razatoare.


Se serveste cu sare, piper, paine, iar dupa gust se poate adauga mustar sau ketchup.

• Variatii:
- In loc de carnat se poate folosi sunca taiata franjuri subtiri, sau chiar salam taiat cubulete.
- Se poate adauga si un ardei taiat cubulete, odata cu carnea.
- In loc de lapte se poate folosi smantana sau iaurt
- In loc de ulei, se poate incepe cu o slanina taiata cubulete, si pusa in tigaie pana cand lasa grasimea. Asa devine e o veritabila reteta ardeleneasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici