Quesadillas cu Ciuperci

Complexitate
redusa
Quesadillas cu Ciuperci

Ingrediente

  • 2 tortillas (marimea cea mai mare)
  • 200 gr ciuperci feliate
  • 1 lingura de ulei de cocos (se poate folosi orice fel de ulei)
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 3 linguri de vin Chardoney (se poate si fara)
  • sare si piper dupa gust
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 3 linguri de ulei (nu e greseala)
  • 2-3 linguri de smantana
  • un pumn de mozzarella rasa
  • patrunjel tocat dupa gust

Mod de preparare

Ceapa se caleste in cele 3 linguri de ulei pentru 3 minute dupa care se adauga ciupercile feliate.
Se soteaza, amestecand mereu sa nu se prinda de fundul tigaii si dupa ce au prins o usoara crusta aurie se adauga deasupra cele 3 linguri de vin, sare, piper, patrunjel, dupa gust si usturoiul pisat. Se mai tine pe foc pana vinul s-a evaporat de tot si se pune deoparte.

Intr-o tigaie mare se pune lingura de ulei de cocos si se topeste, se aseaza o foaie de tortilla si se prajeste putin, doar pe o singura parte (sa prinda o crusta usoara) se scoate pe o farfurie si se aseaza in tigaie, a doua tortilla. Se prajeste si ea dupa care se aseaza pe farfurie.

Pe un platou sau pe o alta farfurie intinsa se aseaza prima foaie de tortilla cu partea prajita in sus, se presara mozzarella peste apoi se aseaza ciupercile prajite.

Din loc in loc se pune cate putina smantana dupa care se presara din nou putina mozzarella rasa. Se aseaza a doua foaie de tortilla cu partea prajita lipita de mozzarella (in jos) si se pune in tigaie inapoi, folosindu-ne de farfuria intinsa (prin alunecare usoara)

Prajim pe o parte apoi asezam deasupra quesadillei farfuria intinsa si intoarcem cu tigaie cu tot in asa fel incat sa avem in farfurie tortilla cu fata prajita in sus. Prin alunecare usoara punem inapoi in tigaie si prajim si a doua fata a quesadillei.

Scoatem din tigaie, punem pe un platou, lasam la racorit (daca putem) si cand s-a mai racit putin taiem in 8 felii. Servim calduta cu o salata potrivita langa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie