Ceapa se caleste in cele 3 linguri de ulei pentru 3 minute dupa care se adauga ciupercile feliate.
Se soteaza, amestecand mereu sa nu se prinda de fundul tigaii si dupa ce au prins o usoara crusta aurie se adauga deasupra cele 3 linguri de vin, sare, piper, patrunjel, dupa gust si usturoiul pisat. Se mai tine pe foc pana vinul s-a evaporat de tot si se pune deoparte.
Intr-o tigaie mare se pune lingura de ulei de cocos si se topeste, se aseaza o foaie de tortilla si se prajeste putin, doar pe o singura parte (sa prinda o crusta usoara) se scoate pe o farfurie si se aseaza in tigaie, a doua tortilla. Se prajeste si ea dupa care se aseaza pe farfurie.
Pe un platou sau pe o alta farfurie intinsa se aseaza prima foaie de tortilla cu partea prajita in sus, se presara mozzarella peste apoi se aseaza ciupercile prajite.
Din loc in loc se pune cate putina smantana dupa care se presara din nou putina mozzarella rasa. Se aseaza a doua foaie de tortilla cu partea prajita lipita de mozzarella (in jos) si se pune in tigaie inapoi, folosindu-ne de farfuria intinsa (prin alunecare usoara)
Prajim pe o parte apoi asezam deasupra quesadillei farfuria intinsa si intoarcem cu tigaie cu tot in asa fel incat sa avem in farfurie tortilla cu fata prajita in sus. Prin alunecare usoara punem inapoi in tigaie si prajim si a doua fata a quesadillei.
Scoatem din tigaie, punem pe un platou, lasam la racorit (daca putem) si cand s-a mai racit putin taiem in 8 felii. Servim calduta cu o salata potrivita langa.
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii