Pufosenia Norilor

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Pufosenia Norilor

Ingrediente

  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite de branza Gruiere (eu am pus parmesan azi ca doar asta am avut)
  • 1 ramekin (vas individual)

Mod de preparare

Se separa galbenusul de albus. Se bate foarte, foarte bine albusul cu sarea pusa dupa gust. Cand este foarte teapan albusul, se ia cu o lingura si se aseaza in ramekin pana la jumatatea lui sau ceva mai mult. Cu dosul lingurii se face putin loc in albus.
Acolo se va pune galbenusul, se va presara putin piper si se va acoperi cu Gruiere/Parmesan/Peccorino.
Se acopera apoi totul cu restul de albus batut si se pune la cuptorul preancalzit la temperatura medie, pentru 5-10 minute.

Se tine pana prinde deasupra o crusta aurie ... aveti grija ca tinde sa se arda foarte repede.
Dupa ce se scoate din cuptor se serveste imediat, cald, daca doriti se mai poate presara deasupra putin piper si niste firisoare de branza.

Daca serviti la micul dejun puteti folosi ramekins mai mari si se pot pune doua oua, daca serviti la o petrecere ca si aperitiv, atunci faceti portii mai mici, si coaceti exact inainte de servire ..... la mine a durat doar 6 minute la cuptor ca sa se maroneasca asa cum le vedeti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute