Prune Caramelizate pe Pat de Brie

Postat pe: 26-09-2011
(0)

Ingrediente

2 prune
2 linguri de zahar brun (nu din cel light)
1 lingura de sus de portocale proaspat stors
un praf de sare
un praf de rosmarin uscat si pisat foarte fin
un pachet mic de branza brie

Mod de preparare

Se iau prunele, se spala si se taie in doua, se scoate samburele si se taie apoi in forma de evantai. Se pune intr-o tigaie sucul de portocala proaspat stors, peste el se adauga zaharul brun, se incalzeste bine. Se adauga prunele taiate si se prajesc pana la caramelizare, intoacandu-se odata.

Atentie ele se fac repede. Se pun deoparte sa se raceasca. Dupa racirea lor, se scoate de la frigider branza brie, sa taie un capac si apoi se aranjeaza prunele deasupra. Capacul taiat se tine pentru alta folosire.
Se pune brie-ul pe o tava de sticla termorezistenta si se da la cuptorul preancalzit la temperatura mare.

Se tine la cuptor circa 15 minute (poate si mai putin) se scoate. Se lasa in tava pana se raceste, dupa care se presara un praf de sare si unul de rosmarin deasupra si se pune pe tava de servire. Este un aperitiv super bun, cu trecere mare la oaspeti si in special la cei mari iubitori de branzeturi
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prune Caramelizate pe Pat de Brie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prune Caramelizate pe Pat de Brie