Prune Caramelizate pe Pat de Brie

Complexitate
redusa
Prune Caramelizate pe Pat de Brie

Ingrediente

  • 2 prune
  • 2 linguri de zahar brun (nu din cel light)
  • 1 lingura de sus de portocale proaspat stors
  • un praf de sare
  • un praf de rosmarin uscat si pisat foarte fin
  • un pachet mic de branza brie

Mod de preparare

Se iau prunele, se spala si se taie in doua, se scoate samburele si se taie apoi in forma de evantai. Se pune intr-o tigaie sucul de portocala proaspat stors, peste el se adauga zaharul brun, se incalzeste bine. Se adauga prunele taiate si se prajesc pana la caramelizare, intoacandu-se odata.

Atentie ele se fac repede. Se pun deoparte sa se raceasca. Dupa racirea lor, se scoate de la frigider branza brie, sa taie un capac si apoi se aranjeaza prunele deasupra. Capacul taiat se tine pentru alta folosire.
Se pune brie-ul pe o tava de sticla termorezistenta si se da la cuptorul preancalzit la temperatura mare.

Se tine la cuptor circa 15 minute (poate si mai putin) se scoate. Se lasa in tava pana se raceste, dupa care se presara un praf de sare si unul de rosmarin deasupra si se pune pe tava de servire. Este un aperitiv super bun, cu trecere mare la oaspeti si in special la cei mari iubitori de branzeturi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
3
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Amandine III
4
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
5
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos