Intr-un bol, pregatim aluatul: adaugam laptele (caldut), drojdia, smantana, sare si piper dupa gust si faina treptat si amestecam tot, pana obtinem un aluat ce poate fi intins. Lasam aluatul 30 de minute sa creasca. Intre timp, macinam jumarile si le condimentam dupa gust. Aluatul se imparte in doua, intindem prima parte si punem o parte din jumari peste aluatul intins si intidem pogacelele uniform, apoi impachetam aluatul, la fel cum se impacheteaza aluatul de foietaj. Procedam la fel si cu aluatul si jumarile ramase si le mai lasam 20 de minute sa creasca, dupa care luam sucitorul si "batem aluatul", apoi il intindem pana obtinem un aluat de 3 cm. Dupa ce am intins aluatul, taiem pogacelele in forma dorita si le ungem cu ou, apoi le punem in tava si le dam la cuptorul incalzit, la 180 grade C, timp de 35 de minute. Pofta Buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii