Pogacele cu jumari

Portii
1
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Pogacele cu jumari

Ingrediente

  • 250 gr jumari
  • 300 ml lapte
  • 15 gr drojdie
  • 2 oua
  • 1 kg faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingura untura de porc
  • 1 lingura smantana

Mod de preparare

Intr-un bol, pregatim aluatul: adaugam laptele (caldut), drojdia, smantana, sare si piper dupa gust si faina treptat si amestecam tot, pana obtinem un aluat ce poate fi intins. Lasam aluatul 30 de minute sa creasca. Intre timp, macinam jumarile si le condimentam dupa gust. Aluatul se imparte in doua, intindem prima parte si punem o parte din jumari peste aluatul intins si intidem pogacelele uniform, apoi impachetam aluatul, la fel cum se impacheteaza aluatul de foietaj. Procedam la fel si cu aluatul si jumarile ramase si le mai lasam 20 de minute sa creasca, dupa care luam sucitorul si "batem aluatul", apoi il intindem pana obtinem un aluat de 3 cm. Dupa ce am intins aluatul, taiem pogacelele in forma dorita si le ungem cu ou, apoi le punem in tava si le dam la cuptorul incalzit, la 180 grade C, timp de 35 de minute. Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Sau Rulada cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Ciorba de perisoare din piept de pui
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia