Platou Aperitive

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Platou Aperitive

Ingrediente

  • Oua:
  • galbenusurile de la oua
  • cateva linguri de smantana
  • putin unt
  • sare si piper dupa gust
  • mustar dupa gust
  • Triunghiuri:
  • branza alba felii
  • sunca de Praga
  • scobitori
  • Pentru piramida:
  • 1 triunghi de burete tare (stirofoam)
  • scobitori
  • masline mari si mici
  • cascaval
  • ridichi
  • rozmarin
  • folie de plastic

Mod de preparare

Am scos galbenusul de la oua, l-am pus in farfurie si cu o furculita am zdrobit, am pus uintul moale si smantana, sare si piper si am amestecat. Din compozitia obtinuta, am luat cu lingura si am umplut o punga (pos cu dui) din acelea care se folosesc la decorat. Am umplut ouale si am pus la frigider.

Am trecut la asamblarea triunghiurilor. Am pus o felie de branza, una de sunca, una de branza si una de sunca (cate 4 in total). Am taiat marginile frumos cu un cutit bine ascutit si apoi le-am taiat in doua pe diagonala si inca odata in doua pe cealalta diagonala. Au rezultat 4 triunghiuri. Le-am pus in frigider si am trecut la a treia faza.

Am luat un con de burete tare si l-am imbracat in folie de plastic. l-am fixat in mijlocul unui platou si am inceput sa infig la baza conului (pentru stabillitate) ridichi. Apoi am scurs maslinele, am infipt scobitori in ele si la intamplare am inceput sa infig in conul de burete. Apoi am taiat cascavalul felii si cu ajutorul unei forme de taiat biscuiti am taiat cateva forme de cascaval, si cateva cuburi de cascaval. Le-am infipt si pe astea cu scobitori in conul de burete si apoi din loc in loc am pus crengute de rosmarin proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie